Ugrás a tartalomhoz

Kezdő megbeszélés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A kezdő megbeszélés az első találkozó a projektcsapattal és a projekt ügyfelével vagy anélkül.[1][2] Ez a találkozó követi a projekt alapelemeinek meghatározását és az egyéb projekttervezési tevékenységeket. Ez a találkozó bemutatja a projektcsapat tagjait és az ügyfelet, és lehetőséget ad a csapattagok szerepének megvitatására. Más alap elemek is megvitathatóak a projektben, amik bevonják az ügyfelet ezen a találkozón (ütemterv, állapotjelentés stb.).

Ha új csapattagok érkeznek, elmagyarázzák a követendő folyamatot, hogy a szervezet minőségi szabványait fenntartsák. A projektvezető tisztázza, ha a folyamatok végrehajtásában bármilyen kétértelműség merül fel.

Külön vita folyik a projekt jogi vonatkozásairól. Például a tesztelő csapattal együttműködő tervezőcsapat azt szeretné, ha az autót városi utakon tesztelnék. Ha a jogi engedélyeket az érintett érdekelt fél nem említi meg a kezdeti szakaszban, a tesztet később módosíthatják, hogy megfeleljen a helyi közlekedési törvényeknek (ez a projekt megvalósításának nem tervezett késedelmét okozza). Ezért a legjobb lenne, ha erről a kickoff-értekezleten beszélnénk, és külön nyomon követnénk, ahelyett, hogy feltételezések alapján haladnánk előre, és később kénytelenek lennénk újratervezni a tesztelési eljárásokat.

Az indító megbeszélés lelkesíti az ügyfelet, és teljes összefoglalót ad a projekt eddigi állásáról. A cél és az eléréséhez szükséges lépések alapos ismeretének bemutatásával az ügyfél bizalmat kap a csapat munkaképességébe. A Kickoff azt jelenti, hogy a munka megkezdődik.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Sullivant, J.. Strategies for Protecting National Critical Infrastructure Assets: A Focus on Problem-Solving. Wiley, 89. o. (2007). ISBN 978-0-470-22836-4. Hozzáférés ideje: 2018. október 1. 
  2. Robin Abernathy. CompTIA Project+ Cert Guide: Exam PK0-004. Pearson Education, 261–. o. (2017. augusztus 7.). ISBN 978-0-13-470290-2 

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Kickoff meeting című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Kapcsolódó szócikk[szerkesztés]