Ugrás a tartalomhoz

Körhinta (játékszer)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A körhinta egy vidámparkokban, vásárokban használatos szórakoztató játékszer. A szerkezet egy függőleges tengely körül forgó emelvény, melyre láncos üléseket vagy falovakat, kocsikat szerelnek. Az emberek az ülésekben vagy a falovon ülve együtt forognak a szerkezettel. A vidéki búcsúk és vándorcirkuszok időszakosan felállított körhintáit a népnyelv sergő vagy a német ringelspiel szóból magyarosított ringlispíl néven emlegeti.

Galéria[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Carousel című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Karussell című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.