John Johannessen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
John Johannessen
Feröer belügyminisztere
Hivatali idő
2011 – 2011
ElődAnnika Olsen
UtódKári P. Højgaard
Feröer egészségügy-minisztere
Hivatali idő
2011 – 2011
ElődAksel V. Johannesen
UtódKarsten Hansen

Született1977. október 7. (46 éves)
Tórshavn
PártJavnaðarflokkurin

Foglalkozás

John Johannessen (1977. október 7.) feröeri újságíró és politikus, a Javnaðarflokkurin tagja. 2011-ben néhány hónapig egészségügy-miniszter, majd emellett belügyminiszter is volt Kaj Leo Johannesen első kormányában.

Pályafutása[szerkesztés]

Jelenleg főállású politikus, de korábban újságíróként dolgozott.

2004-ben választották a Løgting tagjává, majd 2008-ban újraválasztották. 2011-ig pártja frakcióvezetője, a parlament harmadik alelnöke, a külügyi bizottság vezetője és az igazságügyi bizottság tagja volt.

Magánélete[szerkesztés]

Szülei Hans Oluf Johannessen és Conny Thomsen, nevelőanyja Jóna Olsen. Feleségével, Ragnhild Estrid Olsennel és három gyermekükkel együtt Tórshavnban él.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. John Johannessen (feröeri nyelven). Løgting. [2011. augusztus 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. november 18.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a John Johannessen című norvég Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]