Jetpac

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jetpac
FejlesztőTim és Chris Stamper
KiadóUltimate Play The Game
SorozatJetman
PlatformokZX Spectrum
BBC Micro
Commodore VIC-20
Kiadási dátumZX Spectrum / VIC-20
1983
BBC Micro 1984
MűfajShooter
Játékmódokegyjátékos
AdathordozóKazetta (Spectrum, BBC, VIC-20)
ROM cartridge (Spectrum)
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
16K RAM (Spectrum, BBC)
8K RAM bővítés (VIC-20)
SablonWikidataSegítség

A Jetpac videójátékot 1983-ban a Rare (akkoriban Ashby de la Zouch) készítette ZX Spectrumra. A játékban egy rakétahajtású hátizsákkal (jetpackkel) felszerelt űrhajóssal kellett először összerakni a szétesett űrhajót, majd feltölteni üzemanyaggal. A játék lényege (mint akkoriban szinte mindegyiké), hogy minél több pontot gyűjtsünk. Ez a program mérföldkőnek számított technika és játékmenet szempontjából is.

A játéknak sok átirata készült, hiszen az alapötlet oly zseniális és egyszerű, hogy jó kezdő munka az amatőr játékfejlesztők számára is.

Vannak újrakiadások is:

  • 1999-ben, a Donkey Kong 64 című platform játékban ismét játszhatóvá vált, mint megnyitható bónusz játékmód (bár a továbbjutáshoz is szükség volt rá).
  • 2007-ben jelent meg a játék átalakított, a kor követelményeinek megfelelő változata Xbox 360-ra, több mint 100 új pályával, az Xbox Live Arcade program keretein belül, Jetpac Refuelled címen. A 22 MB-os fájl az új verzió mellett tartalmazza az eredeti 1983-as változatot is. Az ára világszerte 400 Microsoft-pont.

További információk[szerkesztés]