Ugrás a tartalomhoz

Jeep Avenger EV

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jeep Avenger EV
Jeep Avenger EV weboldala

A Jeep Avenger EV[1] a kompakt (B) osztályba tartozó akkumulátoros elektromos autótípus. A járművet az amerikai Jeep autógyártó gyártja.

Műszaki adatok[2]

[szerkesztés]

A specifikációk az „alap” modellre vonatkoznak, további opciók nélkül.

Szállítás

[szerkesztés]

Az autó öt üléssel rendelkezik, amelyek közül három Isofix gyermeküléshez alkalmas. 355 literes alapkivitelben a csomagtér. Opcionálisan rendelhető vonóhoroggal.

Akkumulátor

[szerkesztés]

Bruttó 54 kWh kapacitású vontatási akkumulátorral van felszerelve, melyből 50,8 kWh használható. Ennek eredményeként a WLTP szerinti hatótávolsága 404 km.[3] Az akkumulátor aktív hűtéssel rendelkezik, és a CATL gyártja. Az akkumulátorcsomag névleges feszültsége 377 V.

Töltés

[szerkesztés]

CCS-csatlakozással rendelkező gyorstöltő használata esetén elérhető a 100 kW-os töltési sebesség, amivel akár 26 perc alatt feltölthető az akkumulátor autót 10%-ról 80%-ra, ami 480 km/órás gyorstöltési sebességet jelent.

Teljesítmény

[szerkesztés]

Az autó elektronikus hajtásláncának teljesítménye 115 kW, nyomatéka 260 Nm. 9 másodperc képes felgyorsulni alatt 0-ról 100 km/órára. Az elérhető maximális sebesség mintegy 150 km/óra.

Galéria

[szerkesztés]

2023-ban Az Év Autójának választották.[4]

Külső hivatkozások

[szerkesztés]

Jegyzetek

[szerkesztés]
  1. Az első elektromos Jeep (magyar nyelven). youtube.com, 2023. augusztus 12.
  2. Jeep Avenger Electric (nl-NL nyelven). EV Database. [2023. február 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. február 5.)
  3. Waarden zoals door EV Database geschat. Deze waarden zijn verder afhankelijk van gebruik, rijsnelheid en weersomstandigheden.
  4. Jeep Avenger is de Auto van het Jaar 2023!. Autovisie.nl, 2023. január 13. [2023. február 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. február 18.)

Fordítás

[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Jeep Avenger című holland Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.