Inside Mac Games

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Inside Mac Games
Kereskedelmi? Igen
Oldal típusa Mac videojátékok
Regisztráció Opcionális
Elérhető nyelv(ek) Angol
Alapítás 1993 (magazinként)
Alapító Tuncer Deniz
Alexa érték 668 056
URL [Inside Mac Games Inside Mac Games]

Az Inside Mac Games vagy IMG röviden egy Apple Macintosh videojátékokkal foglalkozó weblap. 1993-ban alapították, azóta az Inside Mac Games elektronikus magazinból weblap lett. Ez a legnagyobb és legrégebbi Macintosh játékokkal foglalkozó publikáció és még mindig működteti az alapítója; Tuncer Deniz.

Története[szerkesztés]

A weboldal egy AOL-ról letölthető újságként indult, amit AOL Mac játékok fórumának a szerkesztői készítettek. Az első lapszám 1993 februárjában jelent meg, bemutatva az F/A-18 Hornet 1.0 szimulátort. A hírlevelet floppy disken, majd 1995-től CD-ROM-on terjesztették.

1996-ban Deniz kilépett az IMG-től, hogy a Bungie Software-nél dolgozzon közel négy évig olyan címeknél produceri állást betöltve mint a Marathon 2: Durandal for Windowsra, az Abuse, a Weekend Warrior és a Marathon Infinity, de a Myth II: Soulblighter projekt vezetője is volt. 2000-ben megszüntették a CD-ROM hírlevelet, bár néha teljes játékokat mellékeltek CD-ROM-on az előfizetőknek.

Az IMG-ről[szerkesztés]

Az IMG egy népszerű Apple játékokkal foglalkozó weblap. Deniz a videojáték iparral ápolt jó kapcsolata miatt meginterjúvolhatott több a szakmában dolgozó személyt, köztük Glenda Adams-t, aki az Aspyr fejlesztési rendezője volt. A weblap főoldala egy híreket közlő portál nagy látogató számmal, a fórumoknak közel 9000 felhasználója és több mint 200 000 hozzászólása van.

Az IMG testvér oldalai közé tartozik:

  • a Mac Game Files (MGF); egy játékokkal kapcsolatos letöltő oldal,
  • a Mac Game Store; egy Macintosh játékokat áruló webbolt,
  • a Mac Games Arcade; egy Mac játékokat forgalmazó weboldal,
  • a Macologist; ami Macintosh játékok modjaival foglalkozik.

Az Inside Mac Games a Safari egyik alapértelmezett könyvjelzője volt a Safari 3 megjelenéséig.

Külső hivatkozások[szerkesztés]