I*O*N

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
I*O*N
イ・オ・ン
I・O・N
Műfaj sódzso, romantikus
Manga
Író Tanemura Arina
Kiadó Shueisha
Antológia Ribon
Megjelenés 1997. május –
1997. november
Nemzetközi kiadások
Egyesült Államok Viz Media
Kötetek 1

Az I*O*N (イ・オ・ン) Tanemura Arina egyik legkorábbi mangája. A Ribon Magazin jelentette meg 1997 májusa és novembere között, és hat fejezeten át tartott, egy egész kötetben.

Történet[szerkesztés]

Cuburagi Ion a középiskolások átlagos életét éli, mellesleg a diákelnök, Siraisi Kóki megszállottan üldözi őt szerelmével. A lány emiatt néha drasztikus lépésre szánja el magát, s történetünkben pont e lépés sodorja Hórai Mikado karjaiba. A srác elmeséli hősnőnknek, hogy a pszichikai erőket kutatja és az ő példaképe Pszicho-man, egy évekkel ezelőtt vetített TV film sztárja. Ion-csan már éppen kiábrándulna belőle, mikor Mikado így szól: "Nos, tudom, gyerekesen hangzik, de… ez az álmom." A lány persze visszaemlékszik egy korábban elhangzott mondatára: "Szerelmes olyan fiúba leszek, akinek az a célja, hogy valóra váljon az álma." S íme, mint derült égből a villámcsapás, Ion teljesen belezúgott Mikadóba!

Itt persze még történik néhány izgalmas dolog, már amennyi belefért hat fejezetbe. De Arinában itt sem kell csalódnunk, hiszen most is kitett magáért!

Szereplők[szerkesztés]

Cuburagi Ion (粒依音HepburnTsuburagi Ion?)

A történet főszereplője, egy barátságos és vidám középiskolás diák, aki szeret enni. Egy Mikado laboratóriumában történt baleset után pszichikai erőt nyer, ami felkelti a fiú érdeklődését. A képességei egy olyan anyagból származnak, amit Mikado most, Ion apja még régen fejlesztett ki, s amit gyerekkorában lenyelt.

Hórai Mikado (宝来帝HepburnHōrai Mikado?)

Egy olyan rendkívül okos (IQ-ja 170) fiú, aki szereti a tudományt, különösen a pszichikai erőt. A példaképe Pszicho-man. A történet későbbi felének nagy részében össze van zavarodva azzal kapcsolatban, hogy Ion-t médiumként vagy lányként kedveli, ami miatt problémák adódnak az életében.

Siraisi Kóki (白石広貴HepburnShiraishi Kōki?)

A diákelnök, megszállottan szerelmes Ionba és utálja Mikadót. Ötéves korában megnézett egy Pszicho-man előadást, de aztán rájött, hogy az egy nagy átverés, ezért teljesen kiábrándult.

Minasze Ai (水瀬藍HepburnMinase Ai?)

Mikado ex-barátnője. Iskolát váltott, hogy a fiúval lehessen. Az elején utálta Iont, meg is mérkőzött vele Mikaóért, de végül összebarátkoztak. Ai lemondott volt barátjáról, mert rájött, hogy nem is szereti igazán.

Tódaidzsi Szubaru (東大寺昴HepburnTōdaiji Subaru?)

A pszichikai erőket kutató klub tagja és Midako barátja. Sokban hasonlít a Kamikaze Kaitó Jeanne-ban megjelenő Tódaidzsi Mijako bátyjára.

Tagoszaku (田吾作HepburnTagosaku?)

A diákelnök "asszisztense", aki az életét Ionnak köszönheti.

Kijono (清乃HepburnKiyono?)

Ion egyik barátnője. Megbízható személyiség, aki gyakran segít barátnőjének.

Manami (愛美HepburnManami?)

Ion másik barátnője. Rendkívül udvariasnak és szégyenlősnek látszik. Manamit mindig szomorú szemekkel és a kezével a szája közelében lehet látni.

Cuburagi Júki (粒結城HepburnTsuburagi Yūki?)

Ion halott apja, aki tudós volt, és szintén az átokról mesélt. Az később kiderült, hogy ő volt annak az anyagnak az eredeti fejlesztője, ami lányának adja az erejét.

Ion anyja

Tizenhat évesen hozta világra lányát, ő mesélte el a történetet, hogy Ion honnan kapja a pszichikai erejét.

Pszicho-man (サイコマンHepburnSaikoman?)

Egy évekkel ezelőtti TV film sztárja.

Szaido és Minamibe

A pszichikai erőket kutató klub tagjai.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Minasze Ai Arina egyik asszisztense után lett elnevezve.
  • A Kamikaze Kaitó Jeanne-ban is fel lett használva a Tódaidzsi név, mégpedig Tódaidzsi Mijakónál. Lehetséges, hogy az ittenin a lány bátyját kell érteni, hiszen ő ugyanúgy néz ki, mint ebben Tódaidzsi.