I*O*N

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
I*O*N
イ・オ・ン
I・O・N
Műfajsódzso, romantikus
Manga
ÍróTanemura Arina
KiadóShueisha
AntológiaRibon
Megjelenés1997. május –
1997. november
Nemzetközi kiadások
Egyesült ÁllamokViz Media
Kötetek1

Az I*O*N (イ・オ・ン) Tanemura Arina egyik legkorábbi mangája. A Ribon Magazin jelentette meg 1997 májusa és novembere között, és hat fejezeten át tartott, egy egész kötetben.

Történet[szerkesztés]

Cuburagi Ion a középiskolások átlagos életét éli, mellesleg a diákelnök, Siraisi Kóki megszállottan üldözi őt szerelmével. A lány emiatt néha drasztikus lépésre szánja el magát, s történetünkben pont e lépés sodorja Hórai Mikado karjaiba. A srác elmeséli hősnőnknek, hogy a pszichikai erőket kutatja és az ő példaképe Pszicho-man, egy évekkel ezelőtt vetített TV film sztárja. Ion-csan már éppen kiábrándulna belőle, mikor Mikado így szól: "Nos, tudom, gyerekesen hangzik, de… ez az álmom." A lány persze visszaemlékszik egy korábban elhangzott mondatára: "Szerelmes olyan fiúba leszek, akinek az a célja, hogy valóra váljon az álma." S íme, mint derült égből a villámcsapás, Ion teljesen belezúgott Mikadóba!

Itt persze még történik néhány izgalmas dolog, már amennyi belefért hat fejezetbe. De Arinában itt sem kell csalódnunk, hiszen most is kitett magáért!

Szereplők[szerkesztés]

Cuburagi Ion (粒依音; Hepburn: Tsuburagi Ion?)

A történet főszereplője, egy barátságos és vidám középiskolás diák, aki szeret enni. Egy Mikado laboratóriumában történt baleset után pszichikai erőt nyer, ami felkelti a fiú érdeklődését. A képességei egy olyan anyagból származnak, amit Mikado most, Ion apja még régen fejlesztett ki, s amit gyerekkorában lenyelt.

Hórai Mikado (宝来帝; Hepburn: Hōrai Mikado?)

Egy olyan rendkívül okos (IQ-ja 170) fiú, aki szereti a tudományt, különösen a pszichikai erőt. A példaképe Pszicho-man. A történet későbbi felének nagy részében össze van zavarodva azzal kapcsolatban, hogy Ion-t médiumként vagy lányként kedveli, ami miatt problémák adódnak az életében.

Siraisi Kóki (白石広貴; Hepburn: Shiraishi Kōki?)

A diákelnök, megszállottan szerelmes Ionba és utálja Mikadót. Ötéves korában megnézett egy Pszicho-man előadást, de aztán rájött, hogy az egy nagy átverés, ezért teljesen kiábrándult.

Minasze Ai (水瀬藍; Hepburn: Minase Ai?)

Mikado exbarátnője. Iskolát váltott, hogy a fiúval lehessen. Az elején utálta Iont, meg is mérkőzött vele Mikaóért, de végül összebarátkoztak. Ai lemondott volt barátjáról, mert rájött, hogy nem is szereti igazán.

Tódaidzsi Szubaru (東大寺昴; Hepburn: Tōdaiji Subaru?)

A pszichikai erőket kutató klub tagja és Midako barátja. Sokban hasonlít a Kamikaze Kaitó Jeanne-ban megjelenő Tódaidzsi Mijako bátyjára.

Tagoszaku (田吾作; Hepburn: Tagosaku?)

A diákelnök "asszisztense", aki az életét Ionnak köszönheti.

Kijono (清乃; Hepburn: Kiyono?)

Ion egyik barátnője. Megbízható személyiség, aki gyakran segít barátnőjének.

Manami (愛美; Hepburn: Manami?)

Ion másik barátnője. Rendkívül udvariasnak és szégyenlősnek látszik. Manamit mindig szomorú szemekkel és a kezével a szája közelében lehet látni.

Cuburagi Júki (粒結城; Hepburn: Tsuburagi Yūki?)

Ion halott apja, aki tudós volt, és szintén az átokról mesélt. Az később kiderült, hogy ő volt annak az anyagnak az eredeti fejlesztője, ami lányának adja az erejét.

Ion anyja

Tizenhat évesen hozta világra lányát, ő mesélte el a történetet, hogy Ion honnan kapja a pszichikai erejét.

Pszicho-man (サイコマン; Hepburn: Saikoman?)

Egy évekkel ezelőtti TV film sztárja.

Szaido és Minamibe

A pszichikai erőket kutató klub tagjai.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Minasze Ai Arina egyik asszisztense után lett elnevezve.
  • A Kamikaze Kaitó Jeanne-ban is fel lett használva a Tódaidzsi név, mégpedig Tódaidzsi Mijakónál. Lehetséges, hogy az ittenin a lány bátyját kell érteni, hiszen ő ugyanúgy néz ki, mint ebben Tódaidzsi.