I’ve Seen All Good People

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(I've Seen All Good People szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Yes
I’ve Seen All Good People
Dal a The Yes Album albumról
Megjelent 1971
Felvételek 1970
Stílus Progresszív rock
Hossz 6:56
Kiadó Atlantic Records
Szerző Jon Anderson
Producer Yes, Eddie Offord
A(z) The Yes Album album dalai
Starship Trooper
(3)
I’ve Seen All Good People
(4)
A Venture
(5)

Az I’ve Seen All Good People egy Jon Anderson által írt Yes-dal, mely az 1970-es években a klasszikus rock rádiók műsorán gyakran szerepelt.

A The Yes Album negyedik száma kéttételes (a Yes gyakran többtételes zeneműveket írt). Az első tétel a Your Move, amely lényegében arról szól, miképp kell sakkot játszani (Te lépsz!), és olyan részletek vannak benne, amelyek John Lennon Instant Karma!, valamint Give Peace a Chance dalaira utalnak. Sőt a tétel végén, az átvezető részben a Give Peace a Chance, fel is hangzik. A második tétel az All Good People címet viseli. Ez már nem a sakkjátszmáról szól, hanem annak a sornak az ismétléséről, hogy Láttam a jó embereket, akik miatt visszanéztem az úton, mert olyan fantasztikus volt e látvány!. A jó emberek színelátása egy fiatalos (hippi) életérzés beteljesült csúcspontja. A békesség köteléke.[1]

A Shaw Blades nevű együttes folytatást írt a dalhoz, amely szintén nagy sikert aratott. Az I’ve Seen All Good People-t még ma is hallhatjuk filmzenékben, valamint Sarah Silverman egyik DVD-jén.

Jegyzetek[szerkesztés]