Honor of Kings: World

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Honor of Kings: World
FejlesztőTencent: TiMi studio
KiadóTencent Games
MotorUnreal Engine
PlatformokMicrosoft Windows
Kiadási dátumismeretlen
Műfajnyílt világ, RPG
Játékmódokegyjátékos videójáték
Adathordozódigitális terjesztés
A Honor of Kings: World weboldala
SablonWikidataSegítség

Az Honor of Kings: World (王者荣耀·世界) egy 2021. október 30-án bejelentett nyílt világú RPG játék,[1] amelyet a kínai Tencent fejleszt és ad ki. A játék az Honor of Kings (王者荣耀, nemzetközi néven: Arena of Valor) játékán alapszik.

Az Honor of Kings: World Unreal Engine-en fog futni, és a Kotaku állítása szerint a játékot több platformon is meg szeretnék jelentetni, illetve nemzetközi kiadás lesz, így nem csak Kínában lesz elérhető.[2][3] Jelenlég még fejlesztés alatt áll, illetve a kiadási dátum is ismeretlen.

A YouTube-on szintén megtekinthető a hivatalos trailer videó, amelyet az IGN tett közzé. Bár pontosan nem tudni túl sok részletet a játékról, az biztos, hogy a szereplők és a karakterek a már jól ismert MOBA verzió világából fognak származni. Érdekesség még továbbra az, hogy a videó végén egy várost is láthatunk, amely tulajdonképpen az ősi kínai Csangan (長安, mai neve: Hszian 西安) városa. Az IGN leírása szerint ezt a várost a játékban még be is barangolhatjuk karakterünkkel.

Játékmenet és a világ[szerkesztés]

A nyílt világú RPG játékban a fejlesztők teret engendnek a játékosok számára a világ szabad felfedezésére. Erősen fantasy jellegű, és a fejlesztőktől azt már tudhatjuk, hogy az Honor of Kings világának kultúráját és egyedi keletiességét fogja részletesebben bemutatni.[4] A grafika és a játékban megjelenő kultúra fő alappillére a kínai kultúra lesz.

A játék során a hősök találkozhatnak a már jól ismert szörnyekkel és minionokkal is, ebből adódóan a harc igen komoly szerepet kap a játékban. A küzdelem mellett maga a világ története is beépítésre kerül, és a játék során fokozatosan megismerkedhetünk ezzel az elemmel is.

Források[szerkesztés]

  1. IT之家, 江离. „《王者荣耀・世界》正式公布:开放世界 RPG 游戏,将面向全球多平台发行”, 2021. október 30. 
  2. Matt Purslow. „Honor of Kings: World Is a Gorgeous Open-World Spin-Off From One of China’s Biggest Games”, IGN, 2021. november 2. „As noted by Kotaku, the game may be in development at TiMi's new Montreal studio, which recently announced that it is working on "a AAA open world, service-focused video game for players to explore across multiple platforms."” 
  3. Sisi Jiang. „World's Most Popular Game Is Getting 'Triple-A,' Open-World Spin-Off”, Kotaku, 2021. november 1. (angol nyelvű) „There is currently no release date, but the official Chinese Weibo account stated that World would be released globally on multiple platforms.” 
  4. 转载整理. „王者IP新游《王者荣耀 · 世界》惊艳亮相,开放世界品类再添新作” „而在“开放世界”的形式下,《王者荣耀·世界》或许还能进一步呈现出王者大陆上的生态地貌、风土人文,为玩家呈现别具一格的东方幻想世界。”