Hollywoodoo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hollywoodoo
Információk
Egyéb nevek Hollywood's New Blood
Eredet  Magyarország
Műfaj funky, rap
Tagok
Trócsányi Gergely, Nirnsee Krisztián, Hohl Árpád, Urbán Szabolcs, Kiss Gergő

A Hollywoodoo weboldala

A Hollywoodoo magyar könnyűzenei együttes. Hollywood's New Blood néven 1992-ben, Veszprémben alakult rockzenekar. Nevüket 1996-ban Hollywoodoo-ra változtatták, 2000-től székhelyüket Budapestre tették át. Zenei stílusukra a kilencvenes években funky és rap motívumokkal kevert rock volt a jellemző, hangzásvilágát kezdetben sajátossá tette a két énekessel, majd fúvósokkal és női vokálokkal kiegészült klasszikus felállás. Manapság sokkal erőteljesebb és keményebb zenét játszanak, továbbra is megőrizve eredetiségüket.

A zenekar története 2000-ig[szerkesztés]

A kilencvenes évek veszprémi zenekarai közül hamar a legnépszerűbbé vált az együttes. Elismertségüket igényes zenéjüknek, dinamikus és közvetlen előadásmódjuknak köszönhették. Sikeresen szólították meg a közönség azon részét, akik a nyolcvanas évek "hajzenekarai" helyett zenei ízlésükben már a Red Hot Chili Peppers, a Faith No More vagy a Rage Against The Machine, stb. által kijelölt irányvonalat követték. A példaképek előtt koncerteken feldolgozásokkal is tisztelegtek. A Hollywood's New Blood rendre telt házas koncertet adott a helyi klubokban. 1995-től állandó vendége a Sziget fesztiválnak. 1996-ban egy pályázatot megnyerve (már Hollywoodoo néven) mint a legjobb veszprémi zenekar több koncertet is ad Veszprém testvérvárosában, a dániai Gladsaxe-ban. Az év őszén Láng Győző dobost Hohl Árpád váltja, Molnár Attila távozásával pedig egy énekes marad a zenekarban. A korábban időnként trombitással, ütőssel és billentyűssel kiegészült felállás ekkor módosul két állandó női vokalistával (Komáromi Kornélia, Molnár Anikó) és háromtagú fúvósszekcióval (Kronome Gergely - trombita, Szijjártó Attila - pozan, Berényi Szabolcs - szaxofon), akik a következő 2-3 évben színesítik a hangzást.

1997-ben a pécsi Teve Sound stúdióban rögzíti első lemezét, mely New Blood néven lát napvilágot a független Trottel Records gondozásában. A következő évben klip is készül, amit a kultikus veszprémi szórakozóhelyen, az Enyhe Fintor Klubban vesznek fel. A klipet egy ideig a Z+ zenecsatorna is játssza. Közben rendszeressé válik a zenekar "házibulija", amit nyaranta a Balaton-parti Örvényesen rendeznek meg, és ami a Hollywoodoo koncertje mellett mára sokrésztvevős fesztivállá nőtte ki magát. A vidéki koncertezés szintén rendszeressé válik a Hollywoodoo életében.

1999-ben magyar nyelvű demót készített az együttes. Céljuk lemezkiadó keresése. Az egyik legnagyobb magyarországi vállalat ígéretet tett az album megjelentetésére, de az utolsó pillanatban visszalép. A zenekarnak szembesülnie kell a ténnyel, hogy innen, ilyen körülmények között már nem tudnak tovább lépni. Közben kiszáll Balogh György basszusgitáros. Az ő helyét Árpi öccse, Szabolcs veszi át, aki év végéig marad a zenekarral. Szintén ekkor távozik Harangozó Botond (gitár) is. Ők nem akarnak Budapestre költözni, amely majd új fejezetet nyit a Hollywoodoo életében…

2000-ben mégis csak Budapest lett a székhelyük, mert a terveik megvalósításához ez tűnt a legjobb megoldásnak.

A zenekar jelenlegi tagjai[szerkesztés]

 • Trócsányi Gergely (ének)
 • Nirnsee Krisztián (gitár)
 • Hohl Árpád (dob)
 • Urbán Szabolcs (gitár)
 • Kiss Gergő (basszusgitár)

Diszkográfia[szerkesztés]

 • 1993 Colours and Dance (Hollywood's New Blood néven)
 • 1997 New Blood (Trottel Records)
 • 2001 Örvényes EP (Raptor Records)
 • 2002 Stabil oldalfekvés (Warner Magneoton)
 • 2004 Kívánj tízet! EP (Warner Magneoton)
 • 2004 Karmolok, harapok (Warner Magneoton)
 • 2006 Azistenlába (EDGE)
 • 2009 Light (1G RECORDS)
 • 2011 Érzések boltja EP (szerzői)
 • 2017 Végre

Külső hivatkozások[szerkesztés]