Halhatatlanok (regénysorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mindörökké (Halhatatlanok)
Szerző Alyson Noel
Eredeti cím Evermore
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Műfaj fantasy
Sorozat Immortals
Kiadás
Kiadó Barnes & Noble
Kiadás dátuma 2009. február 3.
Magyar kiadó Könyvmolyképző Kiadó
Magyar kiadás dátuma 2009. június 4.
Fordító Gazdag Tímea
Oldalak száma 352

A Halhatatlanok (eredeti címe The Immortals) Alyson Noël amerikai író regénysorozata. A sorozat első két regénye, az Mindörökké (Evermore) és a Kék hold (Blue Moon) felkerültek a New York Times sikerkönyvlistájára.[1][2]

Az ihlet[szerkesztés]

Alyson Noël-t a sorozat első részének megírására a gyász vezette rá. Öt hónap leforgása alatt három szerette is életét veszítette. Mindezek után pedig a férjénél leukémiát állapítottak meg (férje azóta gyógyulófélben van). Sokat gondolkodott ebben az időszakban az életről és a halálról, a halandóságról és a halhatatlanságról és a szeretet erejéről, amely még a másik halála után is megmarad.

Ever és Damen a két főszereplő története volt a megfelelő alkalom, hogy ezeket kiírja magából.

Kutatómunka[szerkesztés]

Az írónőnek rengeteg kutatómunkát kellett végeznie, mielőtt a könyv írásába fogott volna. Sokat olvasott a halál közeli élményekről, a halál után életről és a médiumokról. Egy három napos fizika előadásra is beiratkozott, amelyet James Van Praagh tartott. Dr. Brian Weiss segítségével még regressziós hipnózisnak is alávetette magát.

Írás közben még abba a Crystal Cove-i fagyizóba is ellátogatott, ahol Ever és Damen shaket rendelnek. Ő maga is kipróbálta az italokat, majd lesétált a partra. De - ahogy megjegyezte - annak a résznek a kutatómunkája ki is merült ennyiben.

Az eredeti borító[szerkesztés]

A Kiadója megkérdezte tőle, milyen színvilágban tudná elképzelni a borítót, mire gondolkodás nélkül rávágta, hogy lilában. Majd hozzátette azt is, hogy a tulipánoknak szimbolikus jelentésük van ezért feltétlenül rajta kell lenniük a borítón. Pár héttel később már meg is kapta a borító tervezetet, ami azon nyomban elnyerte az írónő tetszését. Egy már létező borítót használtak fel, amelyet kissé "átPhotoshopoltak". Ennek a lánynak az arca Justina Chen - North of Beautiful borítóján jelent meg először. A beállítás is ugyanaz, de az írónőt ez nem zavarja.

A történet[szerkesztés]

Mindörökké (Evermore)[szerkesztés]

Amerikai megjelenés: 2009. február 3.[3]

Magyar megjelenés: 2009. június 4.

Kék hold (Blue Moon)[szerkesztés]

Amerikai megjelenés: 2009. július 7.[4]

Magyar megjelenés: 2009. október 26.

Ever, mindent tudni akar a halhatatlanságról, ezért szerelméhez, Damenhez fordul hogy a tanulás útján végigvezesse. De ahogy Ever ereje növekszik, úgy gyengül Damené.

Ever kétségbeesetten akar segíteni rajta, ezért átlép Nyárvidékbe , ahol fényt derít Damen hányatott múltjára, amit eddig rejtegetett a lány elől. Rálel azonban egy ősi szövegre is, ami felfedi az idő működését. Evernek most döntenie kell: vissza forgatja az idő kerekét és halott családját menti-e meg a halálos balesettől vagy a jelenben marad és megmenti a napról napra egyre gyengébb Dament.

Árnyvidék (Shadowland)[szerkesztés]

Amerikai megjelenés: 2009. november 17.[5]

Magyar megjelenés: 2010. június 3.

Damen megmutatja Evernek ÁRNYVIDÉKET. Evernek új munkája lesz, főnöke és közte furcsa kapcsolat alakul ki. A végén Haven is halhatatlan lesz, és Ava is felbukkan.

Sötét láng (Dark Flame)[szerkesztés]

Amerikai megjelenés: 2010. június 22.[6]

Magyar megjelenés: 2011. június 2.

A Szerencsecsillag (Night Star)[szerkesztés]

Amerikai megjelenés: 2011. február 28. magyar cím: A szerencsecsillag Magyar megjelenés: 2012. június 6.

Örökké tartson! (Everlasting)[szerkesztés]

Amerikai megjelenés: 2011. június 7. Magyar megjelenés: 2013. szeptember 9.

Adaptáció[szerkesztés]

A Spring Creek Productions és a Warner Horizon stúdiók vásárolták meg a jogokat. Tervük, hogy tévé sorozatot készítsenek belőle. Időpont még nem ismert.

Érdekesség[szerkesztés]

  • Írás közben rengetegszer meghallgatta az Edge of Seventeen-t, Stevie Nicks-től, mert a dal Ever-re emlékeztette.
  • A Fade Into You - Mazzy Star-tól pedig Ever és Damen kapcsolatára emlékeztette
  • Neki is van számlistája, amelyet a honlapján meg is lehet hallgatni: http://www.alysonnoel.com/IMMORTALS/extras.php

Források[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a The Immortals (books) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]