Hail of Bullets

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hail of Bullets
Információk
EredetHollandia
Alapítva2006
Megszűnt2017
Aktív évek2006 – napjainkig
MűfajDeath Metal
KiadóMetal Blade Records
Kapcsolódó előadókAsphyx, Gorefest, Pestilence, Thanatos
Tagok
Martin van Drunen (ének)
Paul Baayens (gitár)
Stephan Gebédi (gitár)
Theo van Eekelen (basszusgitár)
Ed Warby (dob)

A Hail of Bullets weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Hail of Bullets témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Hail of Bullets zenekar egy old-school death metalt játszó zenekar Hollandiából. A tagjai között a holland death metal színtér illusztris alakjait lelhetjük föl.

Előzmények, megalakulás[szerkesztés]

A Holland death metal színtér nagy múltra tekinthet vissza, hisz olyan zenekarok jöttek itt létre, mint a Pestilence, Asphyx, Gorefest vagy a Thanatos. A Hail of Bullets az előbb felsorolt zenekarok egyes tagjai hozták életre.

Az ötlet a magyar származású Stephan Gebéditől és Ed Warby-tól származik, akik régóta tervezgettek egy közös zenekart, azonban a fő zenekaraik mellett nehéz volt a tervet megvalósítani. Pár éve, amikor Stephan Gebédi a Thanatos-al együtt koncertezett a Dead by Dawn-al, melyben Martin van Drunen énekelt, megemlítette neki is egy közös zenekar alapítását Pestilence-, Gorefest- és Thanatos-tagokkal. Az ötletet mindenki támogatta és egy baráti összejövetelen a zenekar gondolata konkretizálódott is. A zenekar hivatalos székhelye a hollandiai Amersfoort, (Utrecht Province).[1]

A 2006-os megbeszélésen a következő zenekar alapítói vettek részt:[2]

A cél egy olyan old-school death metal zenekar alapítása volt, mint az Autopsy, Bolt Thrower, Massacre, Celtic Frost vagy a Death.

A Hail of Bullets elnevezést több lehetőség fontolgatása után vetették fel, de már sok név foglalt volt.

Az első album[szerkesztés]

A névválasztást követően pár hónapra már annyi dal gyűlt össze, hogy fontolóra vették a debütáló album kiadását. 2007 júliusában egy 4 dalos promocionális anyagot rögzítettek. A dobok és az ének a Unisound Studiosban került rögzítésre. A dalokat a híres death metal zenész, hangmérnök Dan Swanö keverte.

A 4 dalos promó CD-t csupán 7 kiadónak küldték szét. Végül a Metal Blade Records ajánlatát fogadták el. 2008-ban jelent meg az első albumuk, melynek címe ...Of Frost And War lett. Az albumot koncertek sorozata követte, többek között olyan fesztiválokon is felléptek, mint a Party.San, Summer Breeze és a Waldrock.[2]

Zenekarok[szerkesztés]

A következő zenekarokban zenéltek(nek) a Hail of Bullets tagjai:

Diszkográfia[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Hail of Bullets@Metal Archives. [1]. (Hozzáférés: 2010. március 16.)
  2. a b Hail of Bullets. [2]. [2013. június 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. március 15.)

További információk[szerkesztés]