Hail of Bullets

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Hail of Bullets
Hail of bullets 2009 berlin.jpg
Információk
Eredet Hollandia
Alapítva 2006
Aktív évek 2006 – napjainkig
Műfaj Death Metal
Kiadó Metal Blade Records
Kapcsolódó előadók Asphyx, Gorefest, Pestilence, Thanatos
Tagok
Martin van Drunen (ének)
Paul Baayens (gitár)
Stephan Gebédi (gitár)
Theo van Eekelen (basszusgitár)
Ed Warby (dob)

A Hail of Bullets weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Hail of Bullets témájú médiaállományokat.

A Hail of Bullets zenekar egy old-school death metalt játszó zenekar Hollandiából. A tagjai között a holland death metal színtér illusztris alakjait lelhetjük fől.

Előzmények, megalakulás[szerkesztés]

A Holland death metal színtér nagy múltra tekinthet vissza, hisz olyan zenekarok jöttek itt létre, mint a Pestilence, Asphyx, Gorefest vagy a Thanatos. A Hail of Bullets az előbb felsorolt zenekarok egyes tagjai hozták életre.

Az ötlet a magyar származású Stephan Gebéditől és Ed Warby-tól származik, akik régóta tervezgettek egy közös zenekart, azonban a fő zenekaraik mellett nehéz volt a tervet megvalósítani. Pár éve, amikor Stephan Gebédi a Thanatos-al együtt koncertezett a Dead by Dawn-al, melyben Martin van Drunen énekelt, megemlítette neki is egy közös zenekar alapítását Pestilence-, Gorefest- és Thanatos-tagokkal. Az ötletet mindenki támogatta és egy baráti összejövetelen a zenekar gondolata konkretizálódott is. A zenekar hivatalos székhelye a hollandiai Amersfoort, (Utrecht Province).[1]

A 2006-os megbeszélésen a következő zenekar alapítói vettek részt[2]:

A cél egy olyan old-school death metal zenekar alapítása volt, mint az Autopsy, Bolt Thrower, Massacre, Celtic Frost vagy a Death.

A Hail of Bullets elnevezést több lehetőség fontolgatása után vetették fel, de már sok név foglalt volt.

Az első album[szerkesztés]

A névválasztást követően pár hónapra már annyi dal gyűlt össze, hogy fontolóra vették a debütáló album kiadását. 2007 júliusában egy 4 dalos promócionális anyagot rögzítettek. A dobok és az ének a Unisound Studios-ban került rögzítésre. A dalokat a híres death metal zenész, hangmérnök Dan Swanö keverte.

A 4 dalos promó CD-t csupán 7 kiadónak küldték szét. Végül a Metal Blade Records ajánlatát fogadták el. 2008-ban jelent meg az első albumuk, melynek címe ...Of Frost And War lett. Az albumot koncertek sorozata követte, többek között olyan fesztiválokon is felléptek, mint a Party.San, Summer Breeze és a Waldrock.[2]:

Zenekarok[szerkesztés]

A következő zenekarokban zenéltek(nek) a Hail of Bullets tagjai:

Diszkográfia[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Hail of Bullets@Metal Archives. [1]. (Hozzáférés: 2010. március 16.)
  2. ^ a b Hail of Bullets. [2]. (Hozzáférés: 2010. március 15.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]