Hírlevél

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

A hírlevél egy rendszeresen terjesztett publikáció általában egy, a megrendelőit érdeklő főtémáról. A hírlevél fajtája az újság és a szórólap. Az elektronikusan, e-mailben kézbesített hírlevelek is gyors elfogadást nyertek, ugyanazokból az okokból kifolyólag, hogy az e-mail általában népszerűségre tesz szert a nyomtatott levelezéssel szemben.

Klubok, templomok, társaságok, egyesületek és vállalkozások, főleg cégek adnak ki hírleveleket, melyben tájékoztatják az érdeklődő tagokat, vásárlókat vagy alkalmazottakat. Némely hírlevelet üzleti vállalkozásként készítenek, s értékesítenek közvetlenül a megrendelőknek. A vásárlóknak és jelölteknek történő hírlevélküldés szokásos marketingstratégia, melynek lehetnek előnyei és hátrányai.

A marketing hírlevél nem egyszerű hirdetés vagy reklám, és legfőképpen nem egy vásárlásra buzdító e-mail. Nem jó megoldás, ha csak az aktuális akciókról tájékoztatja a címzettet. A marketing hírlevél olvasója hasznos információkra vevő, kíváncsi titkokra, szórakozni kíván, és akár kicsit jobban megismerni a hírlevél küldőjét. Így saját hírlevelében a cég szolgáltatásával, termékeivel kapcsolatos tudnivalókat, akár a cégről, vagy a hírlevél kezelőjéről szóló legfrissebb híreket meg lehet osztani, de olyan vicceket is, amelyek valamelyest kapcsolódnak az eladni kívánt portékához. Tartalmazhat például keresztrejtvényt, amelynek megfejtése kapcsolódik a feladó cégéhez, szolgáltatásához. http://www.rgstudio.hu/hirek/a_8222nagy_hirlevel-titok8221

A hírlevelekre általában jellemző, hogy az érintett szervezet híreiről és közelgő eseményeiről tájékoztatnak, s általános érdeklődés céljából tartalmazzák az elérhetőségi adatokat is.

A kéretlen hírleveleket spamnek nevezzük.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Newsletter című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.