Genesis Mining

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Genesis Mining
Típusszervezet
Alapítva2014, február
SzékhelyHongkong
Kiszolgált területekGlobális
IparágBitcoin, Bitcoin bányászat
Formamagántulajdonban lévő vállalat
SzolgáltatásokBitcoin bányászat

A Genesis Mining weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Genesis Mining témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Genesis Mining az egyik legnagyobb, felhő alapú bitcoin bányászatot kínáló cég a világon.[1][2] A szolgáltató amellett, hogy bitcoin bányász szerződéseket árul, aktív tagja is a közösségnek. A cég gyakran vesz részt különböző Bitcoin-nal kapcsolatos eseményeken (főként konferenciákon) a világ legkülönbözőbb pontjain, úgymint Párizs, Új-Zéland, Los Angeles, New York City vagy Hong Kong.[3]

Történet[szerkesztés]

A céget a három alapító tag azért hozta létre, hogy legitim alternatívát tudjanak kínálni a bitcoin bányászat iránt érdeklődőknek a sok kétes hátterű szolgáltató mellett.[4] Fő céljuk az volt, hogy a bitcoin bányászatot a kezdők számára elérhetővé, a haladók számára pedig kényelmesebbé tegyék. A cég 2014 februárjában kezdte működését.[5]

A Genesis Mining adatközpontja Enigma néven működik, és a világ egyik legnagyobb bányászati gazdasága. Létrehozásának idején a fő cél az Ethereum bányászata volt, de a gazdaságot rendszeresen frissítik, hogy a modern blokkláncokkal dolgozzon. Különösen a berendezés lehetővé teszi a Monero, Dash, Zcash stb. Bányászatát.

Az Enigma Izlandon található és teljes egészében a geotermikus energián működik - az energiát a Föld béléből veszi. Ez egy alternatív energiaforrásokhoz kapcsolódó megújuló erőforrás.[6]

Szolgáltatás[szerkesztés]

Szolgáltatásuk szerződések értékesítéséből áll. Ügyfeleik a szerződéseik révén “kibérlik” a cég bányászgépeit (illetve azok kapacitását.) egy felhőn alapuló számítógépes hálózaton keresztül.[7] A vállalat bányászgépei izlandi, kanadai illetve boszniai farmokon vannak felállítva.[8] 

A Genesis Mining scrypt illetve sha256 bányászatot tesz lehetővé. A közvetlenül illetve közvetve (automatikus átváltással) bányászható kriptopénzek például:  

A Genesis Mining izlandi bányász farmja. A képen Zeus scrypt bányászok láthatóak.

Fordítás[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Genesis Mining – Examining The Largest Scrypt Cloudmining Provider. CryptoCoinsNews. [2015. július 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. május 19.)
  2. The magic of mining. The Economist. (Hozzáférés: 2015. május 19.)
  3. How the ”Impossible” Became the Future: A Talk with Genesis Mining’s Marco Streng. CoinTelegraph. [2015. július 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. május 19.)
  4. History of Genesis Mining. Cloud Mining directory. [2015. augusztus 14-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. május 19.)
  5. Spondoolies-Tech and Genesis Team Up for Cloud Mining Service. CoinDesk. (Hozzáférés: 2015. május 19.)
  6. Genesis Mining (Генезис Майнинг): обзор официального сайта облачного сервиса (ru-RU nyelven). Profinvestment. (Hozzáférés: 2020. június 15.)
  7. Genesis-Mining : Start Mining For As Low As 14 Cents Per Kilohash – Bitcoin 2014 Interview. Digital Money Times. [2015. május 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. május 19.)
  8. Genesis Mining: A Cloud Scrypt Mining Provider. Bitcoinist. [2016. november 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. május 19.)