Gary Edwards

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gary Edwards
Született1947. október 5. (76 éves)
Toronto
Állampolgárságakanadai
Foglalkozásajégkorongozó
IskoláiAlderwood Collegiate Institute

Magassága175 cm
Testtömege73 kg
SablonWikidataSegítség

Gary William Edwards (Kanada, Ontario, Toronto, 1947. október 5. –) kanadai jégkorongozó kapus.

Karrier[szerkesztés]

Komolyabb junior karrierjét az OHA-s Toronto Marlborosban kezdte 1966–1967-ben. Ekkor csak nyolc mérkőzésen kapott lehetőséget és részese volt a Memorial-kupa győzelemnek. A következő szezonban már 38 mérkőzésen védhetett. Az 1968-as NHL-amatőr drafton a St. Louis Blues választotta ki az első kör hatodik helyén.

Első felnőtt mérkőzésén az NHL-ben négy percet játszhatott. Utána leküldték a CHL-es Kansas City Bluesba. A következő szezonban ismét egyetlenegy mérkőzés védhetett amiből vereség lett. A CHL-ben 34 mérkőzést játszott és még a WHL-es San Diego Gullsban is szerepelt három mérkőzésen. 1970–1971-ben négy meccset a San Diego Gullsban és 35-öt a Kansas City Bluesban játszott. 1971-ben a Los Angeles Kingshez került és az első Los Angeles-i szezonjában 44 mérkőzésen védhetett. Legjobb idényében 15 győzelmet szerzett.

A Los Angeles Kingsben 1977. január 22-ig volt kerettag ekkor ugyanis a Cleveland Baronshoz került és másfél idény alatt 47 mérkőzésen lépett jégre, amelyeken csak tíz győzelmet szerzett és a statisztikai mutatói katasztrofálisak voltak. 1978-ban a Minnesota North Starshoz került. Két szezon alatt 51 mérkőzésen játszott és mindössze 15 győzelmet szerzett. 1981. február 2-án az Edmonton Oilershez igazolt. Ebben a csapatban csak 15 mérkőzést játszott. A következő szezonban visszakerült tíz mérkőzés erejéig a St. Louis Bluesba majd még ebben a bajnoki idényben a Pittsburgh Penguins csapatába cserélték. A szezon végén visszavonult.

Források[szerkesztés]

  • Sport Sportportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap