Feeling B

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Feeling B
Információk
Eredet német Németország
Alapítva 1983
Aktív évek 1983-1993
Műfaj punk
Kiadó Spv Germany
Tagok
Korábbi tagok
Aljoscha Rompe
Christian "Flake" Lorenz
Paul Landers
Alexander Kriening
Christoph Zimmermann
Christoph "Doom" Schneider
SablonWikidataSegítség

A Feeling B volt az egyik első punk együttes Kelet-Németországban. Berlinben alakult 1983-ban, és hamar a földalatti punk színtér meghatározó zenekara lett. Az idő múlásával hírneve csak nőtt, és az egységes Németország létrejöttéig a legbefolyásosabb és a legnagyobb tekintéllyel bíró együttessé vált annak ellenére, hogy underground státusza volt. A Feeling B koncertjein a zenekar tagjai mindig rögtönöztek.

A frontember Aljoscha Rompe, egy Kelet-Berlinben élő svájci, énekelt az együttesnek. A billentyűs, Christian "Flake" Lorenz, a gitáros pedig Paul Landers voltak, akik később a Rammsteinnek köszönhetően váltak híressé. Ez az együttes szoros kapcsolatban van a Feeling B-vel, hisz a Rammstein dobosa is dobolt itt, énekese, Till Lindemann pedig segített a Lied von der unruhevollen Jugend című dal munkálataiban. Ez a szám fölkerült az együttes Hea Hoa Hoa Hea Hea Hoa című albumára is. A dalt a Rammstein kétszer is játszotta koncerten, egyszer Szentpéterváron, egyszer pedig Moszkvában 2001-ben, a Mutter turné alatt.

Az együttes végül az 1990-es évek közepén föloszlott. Különleges alkalmakkor, punk fesztiválokon és egyéb egyéni koncerteken még felléptek, de csak Rompe haláláig (2000 novembere).

2007-ben Lorenz összegyűjtötte a régi és nem kiadott kazettákat. Az ilyen ki nem adott anyagokat és remixeket (amik már ismert számok átdolgozásai voltak) végül 2007-ben egy új CD-ként jelentettek meg, címe Grün & Blau.[1] Archiválva 2008. május 22-i dátummal a Wayback Machine-ben

Tagok[szerkesztés]

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Hea Hoa Hoa Hea Hea Hoa (1989)
  • Wir kriegen euch alle (1991)
  • Die Maske des Roten Todes (1993)
  • Grün & Blau (2007)

Az együttesről egy könyv is beszerezhető.[2]

Források[szerkesztés]