Fájlvita:Varga Gábor cukrász.jpg

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hungarikusz Firkász 10 évvel ezelőtt a(z) Licenc vitatása témában

Licenc vitatása[szerkesztés]

Igaz, hogy a feltöltő (Vargagab) esetleg a képen szereplő Varga Gábor, de szerzőnek Wlcsek András van megadva, így Varga Gábor (sem Vargagap) nem nyilatkozhat úgy, hogy ő a kép szerzője, továbbá nem rendelkezhet a kép licencét illetően. A forrásként megadott oldalon nem találtam a képet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. október 13., 16:23 (CEST)Válasz

Szervusz. Amikor egy könyv készül, általában a szerző állítja elő a tartalmat, és adja oda a kiadónak használatra, azaz a kiadónak megejlentetésre átadott anyagok a szerző birtokában maradnak, a kiadó csak használhatja azokat. A szerző amit maga elő tud állítani az egyértelműen az övé, a többi tartalmat pedig - pl fotó - megveszi. Onnantól hogy megveszi, szabadon rendelkezik vele, megkapja a szerzői jogokat.

SZóval ezt a képet én csináltattam az én pénzemen. Az, hogy feltüntettem a fotós nevét, természetes udvariasság, hiszen ő fotózta, illik odaírnom a nevét. Ettől még nem az övé a jog.

Vargagab vita 2013. október 13., 18:21 (CEST)Válasz

De igen, a készítőé a szerzői jog, kivéve akkor, ha arról jogilag, írásban lemondott. Amennyiben továbbra is ragaszkodsz ahhoz, hogy te vagy a szerzői jog tulajdonosa, úgy legyél szíves a WP:ÖNÜF oldalon található e-mail címre írni egy levelet, amelyben megerősíted ezt, és hozzájárulsz a Wikipédián történő használathoz. Alternatív megoldásként a feltüntetett szerzőt keresd meg, hogy ő nyilatkozzon arról, hogy
  • A: Ő a szerző és hozzájárul a megfelelő licenc (Cc-by-sa-3.0) alatti használathoz.
  • B: Nyilatkozik róla, hogy nem ő a szerző.

Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. október 13., 18:31 (CEST)Válasz


Teljesen nevetséges. Digitális autoimmun reakció. Már ide is leírtam, hogy az enyémek a jogok, de ha törlitek, azzal én nem leszek kevesebb. A saját oldalatokat romboljátok. Szomorú. Innentől szerkesszétek Ti. Volt egy szépen szerkesztett aloldalatok (mellesleg teljesen jogtiszta), most bele lett törölgetve, el lett rontva.