Eric André

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eric André
Született1983. április 4. (41 éves)
Boca Raton
Állampolgárságaamerikai
ÉlettársaRosario Dawson (2015–2017)
Foglalkozása
Iskolái

A Wikimédia Commons tartalmaz Eric André témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Eric André (Boca Raton, 1983. április 4. –) amerikai színész, humorista és műsorvezető. Ő a rendezője és a műsorvezetője a The Eric Andre Show-nak az Adult Swim televíziós csatornán, és Mike-ot játszotta az FXX televíziós csatorna Man Seeking Woman c. vígjáték-sorozatában.

Életútja[szerkesztés]

André Boca Raton-ban, Florida államban született. Az apja haiti, az anyja amerikai zsidó. Ő feketebőrű zsidóként ismeri magát. André a Berklee-i zenekollégiumban tanult Bostonban, Massachusetts-ben 2005-ben, ahol nagybőgőn játszott.

Pályafutása[szerkesztés]

Ő a rendezője és a műsorvezetője a The Eric Andre Show-nak, egy talkshow paródia a Cartoon Network éjszakai program blokkjában az Adult Swim-ben. Ő egy szereplő Mark egy rövid-életű ABC sitcom-ban a Don't Trust the B---- in Apartment 23-ben, és vendégszereplő Az élet csajos oldala című sitcom-ban mint Deke, Max szerelme és egyik szakács tanítványa.

Ő játssza Mike-ot az FXX vígjáték sorozatában, a Man Seeking Woman-ben, amit 2015. március 3-án mutattak be. A Man Seeking Woman újabb 10 epizódra visszatér a második évaddal, aminek a premierjét 2016-ra tervezik.

Filmográfia[szerkesztés]

Film
Év Cím Szerep Jegyzetek
2009 A hazugságok találmánya 4-es számú ember
2010 Thin Skin Utas Rövidfilm
2012 Should've Been Romeo 
Buzz
2013 Internship Sid
2015 Flock of Dudes Mook
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping Rasztahajú CMZ Riporter

Hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]