Ugrás a tartalomhoz

Erőltetett menet (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Erőltetett menet
1989-es film
RendezőRick King
FőszerepbenChris Sarandon
Gyártás
Nyelvangol
Játékidő104 perc
Forgalmazás
Bemutató1989. november 3.
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Erőltetett menet (angolul: Forced March) 1989-es magyar–amerikai történelmi háborús filmdráma, amely forgatókönyvét Charles Bardosh és Dick Atkins írta. A filmet Rick King rendezte, Chris Sarandon főszereplésével.

Cselekmény[szerkesztés]

Ben Kline sikeres amerikai tévésztár és színész, aki egy olyan jelentős szerepet keres, amely mozisztárrá teheti. Amikor elhatározza, hogy eljátssza egy holokausztban elhunyt hős szerepét, kénytelen szembesülni a háború áldozatainak valóságával. Miközben Radnóti Miklós szerepét ölti magára, aki noteszében borzalmas verseket hagyott hátra szenvedéseiről, Kline nem hősként, hanem inkább áldozatként találja magát. Ahogy Ben egyre mélyebben belemerül a szerepébe, elkezd egyesülni a karakterével, elmosva a valóság és az illúzió határait.

Szereplők[szerkesztés]

Fogadtatás[szerkesztés]

A TV Guide negatív kritikát adott a filmnek: "Rick King jó rendezése és az ügyes színészi alakítások ellenére ez a kulisszák mögötti dráma túlságosan sok tematikus terhet cipel, miközben megpróbálja megragadni a holokauszt jelentését az áldozatok és azok leszármazottai számára."

Források[szerkesztés]