Environmental Health Perspectives

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Environmental Health Perspectives
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Alapítva1972
KiadóNational Institute of Environmental Health Sciences
Nyelvangol
OCLC01727134
ISSN
MTID1442
Az Environmental Health Perspectives weboldala

Az Environmental Health Perspectives (EHP) egy szakértők által felülvizsgált, nyílt hozzáférésű folyóirat, amelyet havonta jelentetnek meg az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Környezet-egészségügyi Tudományos Intézetének (NIEHS) támogatásával. Az EHP elsődleges célja a közelmúlt tudományos eredményeinek és a környezeti egészségtudományok irányainak közlése; a környezeti egészséggel kapcsolatos tudásbázis fejlesztése a kutatók, adminisztrátorok és politikai döntéshozók körében; valamint tájékoztatni a nyilvánosságot a környezeti egészség fontos témáiról. 2019-től az EHP hatásfaktora 8,05.[1]

A PubMed-ben van indexelve.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. https://ehp.niehs.nih.gov/about-ehp/journal-impact-factor
  2. Instructions to Authors, EHP website. Retrieved 2014-11-10. [2014. október 15-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. november 6.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Environmental Health Perspectives című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.