Emelet (együttes)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
ΞMΞLΞT
Emelet.jpg
Információk
Alapítva 2017
Műfaj pop
Tagok
Patkó Béla Kiki
Berkes Gábor
Hastó Zsolt
Kelemen Tamás

A(z) ΞMΞLΞT weboldala

Az Emelet együttes (stilizálva ΞMΞLΞT) 2017-ben Budapesten alakult meg.

Patkó Béla Kiki és Berkes Gábor, négy évvel az Első Emelet 2013. december 28-i búcsúkoncertje után úgy döntött, hogy újra koncertezésbe kezdenek. Nem szerették volna, ha volt zenekaruk dalai feledésbe merülnének, ezért áthangszerelték a dalokat és két zenész - Hastó Zsolt és Kelemen Tamás - társaságában, újra színpadra álltak. Felmerült Kisszabó Gábor basszusgitáros csatlakozása is, de nem fogadta el a felkérést.

Eleinte, koncertjeiken nem csak kizárólag régi zenekaruk slágerei hangoztak el, hanem Kiki szólódalai is a repertoár részei voltak. 2018. februárjában, a PetőfiTV Akusztik sorozatában az A38 Hajón adott az EMELET zenekar Akusztik koncertet, amely 2018. március 5-én került adásba. Erre a koncertre Dandó Zoltán gitáros is csatlakozott a zenekarhoz. Meghívott vendégeik, - Unger Balázs a Cimbalibandból, Fehér Zsombor a Kerekes Bandből valamint Molnár Tamás a Jetlagből - is emelték a koncert egyébként is magas színvonalát.

A 2019-es évben új repertoárral álltak színpadra. Nyári turnéjukon, kizárólag Első Emelet dalokat, legkedveltebb slágereiket adják elő új hangszerelésben. Sokak szerint, a 2019-es év repertoárja az eddigi legjobb, nem csak a slágereket tekintve, de zeneileg is.

Források[szerkesztés]

További információ[szerkesztés]