EM Strasbourg Business School

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
EM Strasbourg Business School
Logo1 em.png

Absolute pege strasbourg 01.JPG
Alapítva 1919
Alapító
  • Institut d'administration des entreprises de Strasbourg
  • Institut d’enseignement commercial supérieur
Hely Franciaország, Strasbourg
Típus üzleti iskola
Tanulólétszám 3600
Tagozatok 87
Tagság
Elhelyezkedése
EM Strasbourg Business School (Strasbourg)
EM Strasbourg Business School
EM Strasbourg Business School
Pozíció Strasbourg térképén
é. sz. 48° 34′ 59″, k. h. 7° 46′ 25″Koordináták: é. sz. 48° 34′ 59″, k. h. 7° 46′ 25″
Az EM Strasbourg Business School weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz EM Strasbourg Business School témájú médiaállományokat.

Az EM Strasbourg Business School egy francia üzleti iskola, melyet 1919-ben hoztak létre Elszászban, Strasbourgban. 2000 óta ez Franciaország egyik elit grandes écoles-ja, az ország legjobb 17 üzleti iskolája közé tartozik.[1] Ez az egyetlen olyan francia üzleti főiskola, mely egy nagyobb egyetem szervezetén belül működik. Jelenleg a Strasbourgi Egyetem része. Ez az USA-ból más nemzetközi példáknak is köszönhetően átvett modell lehetővé teszi, hogy az iskola profitáljon az egyetemn végzett multi diszciplináris kutatások eredményeiből, így közfinanszírozásban részesül, valamint tőkét vonhat be a privát szektorból is.

A hallgatók választhatnak banki és pénzügyi, vállalkozási és menedzsment, könyvelés és könyvvizsgálat, ellátási lánc menedzsment, nemzetközi rendszerek menedzsmentje valamint marketing és értékesítés szakok között. Az iskola több főiskolai és egyetemi csere programban is szerepel, s így 55 országban mintegy 200 felsőoktatási intézménnyel áll kapcsolatban.

Története[szerkesztés]

1919-ben a Kereskedelmi Kamara szervezésének köszönhetően létrehozták az European Institute for Higher Business Studies (IECS) iskolát.

1956-ben a CCI-vel való egyetértésben az IECS csatlakozott a Strasbourgi Egyetemhez valamint a francia Felsőoktatási és Kutatási Minisztériumhoz. Ezzel az IECS lett az egyeteln olyan francia üzleti iskola, mely egy egyetemhez kötődik.

1999-ben az IECS új épületbe költözött, a PEGE-be (European Center of Management and Economics). Az épületben 26.000 m2 terület van 4 szinten.

2007. október 12. fordulópontot jelentett az egyetem életében. Ekkor stratégiai szemontok miatt egyesült az Institut d'Administration des Entreprises helyi szervezetével, és így jött létre az új intézmény, az EM Strasbourg Business School.[2]

Ez az első olyan francia egyetem, mely négy év után megkapta az AFNOR szervezettől 2012-ben a fogyatékosok támogatását igazoló oklevelet,

2015-ben az egyetemet akkreditálták a AACSB-nél[3]

Híres hallgatók[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Classement des meilleures Écoles de Commerce 2020
  2. IAE STRASBOURG : TOUTES LES INFOS UTILES
  3. EM STRASBOURG BUSINESS SCHOOL
  4. Législatives : qui est Jean-Marc Zulesi, nouveau député REM de la 8e circonscription des Bouches-du-Rhône ?”, France Bleu, 2017. június 18. (Hozzáférés ideje: 2017. június 18.) 

Külső hivatkozások[szerkesztés]