Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérme

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérme
Adományozza a Magyar Köztársaság
Típusegyfokozatú köztársasági elnöki szintű kitüntetés
Kaphatjáka tudományok, az ifjúság nevelése, elesettek és hátrányos helyzetűek támogatása terén szerzett kiemelkedő érdemeket, valamint művészi, alkotói, előadói és közszolgálati tevékenységet végzők
Státusznem adományozható
Statisztikák
Alapítás dátuma223/2010 (IX.2.) KE határozat
Első kitüntetés dátuma2010
Viselési sorrend
KapcsolatosDr. Schmitt Pál köztársasági elnök ezüstérme

Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérmét Schmitt Pál (akkor mint Dr. Schmitt Pál) köztársasági elnök alapította 223/2010 (IX.2.) számú Köztársasági Elnöki határozatával 2010. szeptember 2-án. Az érdemérmével többek között a tudományok, az ifjúság nevelése, elesettek és hátrányos helyzetűek támogatása terén szerzett kiemelkedő érdemeket, valamint művészi, alkotói, előadói és közszolgálati tevékenységet honorálta a köztársasági elnök.

A díj neve 2012-ben Schmitt Pál plágiumbotrányakor A Köztársaság Elnökének érdemérmére módosult. Áder János köztársasági elnök a díjat 2013-ban megszüntette.

A díj leírása[szerkesztés]

Az Érdemérem 60 mm átmérõjű, aranyozott ezüst (925 ezrelék finomságú) anyagú érem. Előoldalán a Magyar Köztársaság címere címertartó angyalpárral, hátoldalán „DR. SCHMITT PÁL KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÉRDEMÉRME” felirat látható. Az Érdemérmet díszes adományozó levél kíséri, melynek szövegezése mindig egyedileg készül.[1]

Díjazottak[szerkesztés]

A díjazottak listájáról az interneten nem lelhető fel pontos adatbázis. A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján erre vonatkozó találat nincsen.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Magyar Közlöny, 139. szám, 2010. szeptember 2., csütörtök