Dr. Kocsis Károly-díj

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Dr. Kocsis Károly-díjat prof. Dr. Barótfi István és a Szent István Egyetemen 2002-ben elsőként végzett EU energiagazdálkodási szakmérnök hallgatói hozták létre 2007-ben, hogy a megújuló energiaforrások hazai alkalmazásában jelentős tevékenységet folytató szakemberek kitüntetésével felhívják a figyelmet ennek fontosságára, az ebben a tevékenységben jeleskedő személyek megbecsülésére.

A díj alapításával a volt hallgatók Dr. Kocsis Károly villamosmérnököt, a Szent István Egyetem professzorát, vezetőként és oktatóként megnyilvánuló emberi nagyságát kívánták megtisztelni és fejet hajtani személye és tevékenysége előtt.

A díjazottak kiválasztása az Alapítók által előterjesztett javaslatok alapján egyszerű többségi szavazással történik. Ezen elismerésben csak a megújuló energiagazdálkodáshoz tevékenységével kötődő mérnöki végzettségű szakember részesülhet. A díj átadása évente a SZIE Gépészmérnöki Kar évzáró ünnepélyes tanácsülésén történik.

A díj alapítói[szerkesztés]

Eddigi díjazottak[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b c E-gépész
  2. a b c d http://technika.gmgi.hu/uploads/termek_567/a_2014._evi_dr._kocsis_karoly_dij_atadasa_14_07.pdf
  3. Naplopó.hu
  4. B.G: Gépészmérnöki Kar: A mezőgazdasági rendszerekre építkezve. Szent István Egyetem, XVIII. évf. 6 (216.). sz. (2016. július) 18. o. arch ISSN 1585-518X Hozzáférés: 2016. július 23. (pdf). Online kiadás: ISSN 1787-4025

További információk[szerkesztés]