Ugrás a tartalomhoz

Divent

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Divent nevű budapesti progresszív metal zenekart 2022 decemberében alapította Mihalovics Gréta (vokalista), Kresák Kornél (gitáros) és Kusinka Márton (gitáros). Egy hónappal később csatlakozott hozzájuk Tordai Levente (dobos), Kusinka Márton évfolyamtársa, és vele kiegészülve született meg a Divent mai formája. Első számuk, a Demofób 2023 szeptember 8.-án jelent meg, ezzel, és még 3 másik dallal együtt jelent meg az első kislemezük 2023 november 27.-én.

Az alakulás[szerkesztés]

A zenekar megalakulásában nagy szerepe volt a #teamaws koncertjének, hisz ott ismerkedtek meg egymással az alapító tagok. A #teamaws koncert egy jótékonysági koncert volt az AWS tiszteletére, és a sajnos már korábban elhunyt Siklósi Örs tiszteletére. Erre a koncertre való készülés közben feslett fel bennük a közös zenélés ötlete, ezután pedig megalapították az igencsak ígéretes zenekart.


A Divent név keltkezése[szerkesztés]

A zenekar neve az énekesnő Mihalovics Gréta alapötlete volt, melyben segített Kornél, és az Escape my shadows zenekar is. A Divent szó az angol diverse entity szavak összetételéből származik, melynek jelentése különböző entitás. A különböző szó a zenekar sokszínűségének és zenéik változatosságára utal, hisz eddig kiadott dalaik között is elég nagy stílusbeli differencia fedezhető fel. Az entity pedig a 4 eltérő tag formációjára utal, akik bármilyen kisebb-nagyobb eltérésük ellenére nagyon jó csapatot alkotnak, és így próbálnak minél maradandóbbat alkotni a zene hatalmas világában.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]