Deej Warrick

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Deej Warrick a Csillagok háborúja elképzelt univerzumának egyik ewok szereplője.

Leírása[szerkesztés]

Deej Warrick az ewokok fajába tartozó férfi, aki a Világos fa falu (Bright Tree Village) településfa egyik harcosa. Magassága körülbelül 1 méter. Testét barna szőrzet borítja; az arcán és a lekerekített fülein a szőr világosabb. Szemszíne fekete. Fején és vállain csuklyát visel.

Élete[szerkesztés]

Ez az ewok, akár a többi fajtársa, az Endor bolygó erdőholdján született és él. Felesége Shodu Warrick; három fiuk (Weechee, Willy, Wicket) és egy lányuk (Winda) van. Nagyapja a nagy harcos, Erpham Warrick volt, akiről feltételezik, hogy Erő-érzékeny is volt.

Egyszer, amikor a fiaival halászni volt, véletlenül megvágta magát egy halálos rokna fagombával. Azonban szerető felesége gondozásának és Logray sámán főzelékének köszönhetően Deej helyrejött.

Miközben a két nagyobbik fiát keresi, meglátja a Towani család lezuhant űrhajóját. Később pedig Mace és Cindel Towaninak segít kiszabadítani a szüleiket egy gorax fogságából.

Megjelenése a filmekben, rajzfilmekben[szerkesztés]

Wicket édesapját „A bátrak karavánja(The Ewok Adventure) és a „Harc az Endor bolygón(Ewoks: The Battle for Endor) című filmekben láthatjuk. A „ Star Wars: Ewoks” rajzfilmsorozat néhány részében is szerepel.

Források[szerkesztés]

  • Galactic Phrase Book & Travel Guide
  • The Essential Guide to Characters
  • Roleplaying Game: Saga Edition Core Rulebook
  • Star Wars: The Official Starships & Vehicles Collection 14

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Deej Warrick című Wookieepedia-szócikk fordítása. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

További információk[szerkesztés]