Danton Mello

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Danton Mello
Született1975. május 29. (48 éves)[1][2]
Passos
Állampolgárságabrazil
Foglalkozása
  • színész
  • filmszínész
  • televíziós színész

A Wikimédia Commons tartalmaz Danton Mello témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Danton Mello (1975. május 27. –) brazil színész.

Magánélete[szerkesztés]

Danton Mellónak két lánya van Luisa (2001) Alice (2003), akik a brazil íróval, Laura Malinnal kötött házasságából születtek..

Életrajza[szerkesztés]

1985-ben, tíz évesen kezdett el szerepelni, mikor a kicsi Cucát játszotta a The Cat Comedyben. 1988-ban ő alakította "Bruno Meirelest", Leila Cássia Kis Magro és Ivan Meireles (Antônio Fagundes) fiát a Vale Tudo telenovellában. Később több más szerepben is feltűnt, de azon megjelenései nem voltak ilyen jelentősek.

1995-ben a "Malhação" fiataloknak szóló televíziós sorozat első évadjában ő volt a főgonosz, egyben Juliana Martins szerelme. Később Átszerződött az SBT-hez, ahol a Dona Anjában szerepelt. 1997-ben visszatért a Globóhoz, hogy megszemélyesítse a Hilda Furacão minisorozat központi karakterét. A ’90-es években volt még a Globo Ecologia műsorvezetője lett, ahol 1998. szeptemberben súlyos helikopter balesetet szenvedett a forgató stábbal közösen. A helikopter Monte Roraimára esett, ahol Dantonnak belső vérzése lett, ami miatt később ott kellett hagynia a műsort, majd később a Torre de Babelt, ahiol szintén a stáb tagja volt. A következő évben részt vett a Terra Nostra utolsó évadjának a forgatásában. További három évig dolgozott már a televízióknál, mikor szerepelt az SBT Jamais Te Esquecerei sorozatában.

2004-ben Globo kapta az egyik főszerepet a Cabocla második változatában. Ezen kívül a Running Back évvégi műsorában ő volt a főgonosz. 2006-ban szintén a főgonoszt játszotta Débora Falabella mellett a Sinhá Moça műsorban.

2009-ben Caminho das Índiasban Amithab antihősét formálta meg. .

2013-ban a "[Vai que Dá Certo]" műsorában szerepelt.

Ugyanebben az évben szerepelt az I love Paraisópolisban.

Jelenleg Marcelo Adnet és Marcius Melhem mellett ő a Tá in the Air egyik sztárja.

Televíziós állások[szerkesztés]

jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]