Cvíka Hadár

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cvíka Hadár
Született1966. április 7. (58 éves)[1]
Beér-Seva
Állampolgárságaizraeli
Foglalkozása
  • színész
  • stand-up humorista
  • televízióműsor-vezető
  • színházi színész
  • televíziós színész
IskoláiTel Aviv Egyetem

A Wikimédia Commons tartalmaz Cvíka Hadár témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Cvíka Hadár (héberül: צביקה הדר, héber kiejtés: [ˈt͡svika haˈdaʁ]; 1966. április 7. –) izraeli színész, humorista és televíziós műsorvezető.

Életrajz[szerkesztés]

Cvi (Cvíka) Fruchter (később Hadár) az izraeli Beér-Sevában született romániai zsidó családban.[2] Gyerekként zongorázni tanult.[3] Pályafutása elején musicalszámokat komponált.

Hadár először Jojo Khalasztraként jelent meg a televízióban a Ha-Comedy Store szatirikus műsorban. Tíz évadon át volt a műsorvezetője a Kokháv Noládnak, az Idol izraeli változatának. Számos izraeli filmben is szerepelt, többek között a Pick a Card című filmben is.

2012 szeptemberében Hadár szívmegállásban szenvedett, amikor megérkezett a tel-avivi klinikára ellenőrzésre. A kardiológus CPR-t végzett és újraélesztette. Átszállították az Ichilov Kórházba, és szívkatéterezés után hazaengedték.[4]

Díjak és elismerések[szerkesztés]

1999-ben az Afula Expresszben nyújtott alakításáért jelölték a legjobb színész díjára az Izraeli Filmakadémia díjátadóján.

Filmográfia[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Zvika Hadar című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]