Cristian Tabără

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Cristian Tabără
Cristian Tabara.JPG
Született 1967. november 30. (51 éves)
Nagyvárad
Állampolgársága román
Foglalkozása
  • újságíró
  • televízióműsor-vezető
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Cristian Tabără témájú médiaállományokat.

Tabără Cristian (Nagyvárad, 1967. november 30. –)[1] román újságíró és televíziós személyiség.

Munkássága[szerkesztés]

Újságíróként a előbb a temesvári Gazeta de Vestnek írt, majd a nagyváradi Radio Sonvestnek dolgozott, valamint a Pro TV Híradójának riportereként is tevékenykedett. Szerkesztette és vezette a "Parte de carte" ("Könyvadag") és "Te vezi la Știrile Pro TV" ("Viszontlátod magad a Pro TV Híradójában") című műsorokat.[2] 2010-ben Tabără megjelent a moldvai sajtóéletben is: 2010 és 2012 a Moldovai Köztársaságban a Prime TV műsorán futó Fabrica de Staruri ("Sztárgyár") szervezői csapatában tevékenykedett, valamint ezzel egyidejűleg a TVR-nél is dolgozott Romániában. 2014 óta a Publika TV-n futó ”Fabrika” műsor "állandó meghívottja", melyet Ursalovschi Ritával együtt moderál.[3] Ezzel egy időben, ugyancsak a Publika TV-n vezeti az „EuroDicționar” ("EuroSzótár") című, az Európa-párti Moldováról, az európai integráció előnyeiről, valamint ennek a folyamatnak a hatásairól szóló heti műsort.[4]

Tanulmányai[szerkesztés]

Középiskolai tanulmányait 1986-ban végezte Nagyváradon filológia-történelem szakon. Mérnöki egyetemi tanulmányait a Temesvári Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán végezte, majd később az ortodox teológiai képzésén vett részt Nagyváradon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. PREZENTATORI TVR 1 » Cristian Tabără
  2. Vedetele PRO TV - Cristian Tabără. [2009. szeptember 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. július 15.)
  3. Fabrika
  4. EuroDicționar

Külső vonatkozások[szerkesztés]