Cosplay.hu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Cosplay.hu
Jelmondat Minden, ami cosplay!
Típus non-profit szervezet
Alapítva 2007. szeptember 26.
Vezetők Lévai Balázs (Venom), Mező Judit (Yuriko), Békéssy Ágnes (Salome)
Szolgáltatások rendezvényszervezés

A Cosplay.hu weboldala

A Cosplay.hu, Magyarország első és legnagyobb cosplay témájú weboldala és rendezvényszervezői csoportja.

Története[szerkesztés]

A Cosplay.hu 2007. szeptember 26-án indult el Magyarország első cosplay témájú weboldalaként. Alapötletét a Cosplay.com adta, az alapítók célja az volt, hogy legyen a magyar cosplay iránt érdeklődőknek is egy galériákkal, blogokkal, fórummal egybekötött közösségi honlapjuk. Barkácsötleteket is tartalmaz, például hogyan lehet alapanyagokat házilag előállítani, segít a parókák elkészítésében és helyes viselésében, illetve a "Szabás-varrás" fül alatt rengeteg hasznos ötleteket mutat be az amatőr jelmezkészítõknek.[1] Az oldalon a látogatók gyakran a hivatalos bejelentések előtt már értesülhetnek a legújabb con-os és egyéb animés rendezvényes hírekről, mivel a szerkesztőség tagjai maguk is aktív con szervezők, a Cosplay.hu főszerkesztője egyben Magyarország legnagyobb animés és cosplayes rendezvényének, a Mondoconnak a társ-főszervezője.

A cosplay.hu weboldal felülete 2014-ben teljesen megújult, több új funkcióval bővült. A weboldalon több száz galériában közel 70 000 cosplayes fotó található. A Youtube csatornán megközelítőleg 2500 videót lehet megtalálni,[2] a Cosplayes Blogrendszerben pedig közel 100-an vezetik az internetes cosplayes naplóikat, a Piactér lehetőséget nyújt a cosplay-es holmik adás-vételére.[3]

Tavasszal és ősszel megrendezésre a Cosplay.hu rendezvénye a Fantasy Expo, 400-500 fő részvételével. A program változó, általában – a cosplay mellett – van táncpad és karaoke, beszélgetés a con szervezőivel, anime piac, cosplay klubok, workshopok, gamer sarok és természetesen Cosplay verseny!

Kitsuko[szerkesztés]

Kitsuko a cosplay.hu mascot-ja. Az eredeti designt Mező Judit és Lévai Balázs készítette.[4]

Rendezvények listája[szerkesztés]

A cosplay.hu csapata több rendezvényen is részt vett, mint szervező.

Források[szerkesztés]

  1. Eiler Gabriella: Rétegkultúrák. konyvtartudomany.elte.hu
  2. Rólunk. cosplay.hu
  3. Elindult a cosplay.hu. cosplay.hu, 2014. március 14.
  4. Kitsuko. cosplay.hu

További információk[szerkesztés]