Coda (együttes)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Coda (zenekar) szócikkből átirányítva)
Coda
Információk
EredetPécs, Magyarország
Aktív évek1988- 2015?
Műfajrock
Tagok
Rudán Joe
Ifj. Tornócky Ferenc
Makovics Dénes
Korábbi tagok
Jezernicky Tamás
Sipeki Zoltán
Papp Gyula
Marsi Csaba
Szkladányi András
Molnár Gábor Lóhalál

A Coda weboldala
SablonWikidataSegítség

A Coda zenekar magyar rockzenekar, mely saját számokat és feldolgozásokat játszik több, mint húsz éve, Rudán Joe vezetésével, aki sokáig a Pokolgép zenekar frontembere is volt. A Coda zenekart 1988-ban alapították Pécsett, Led Zeppelin emlékzenekarként, de később játszottak Deep Purple-t is.[1] A Hobo Blues Band előzenekaraként váltak ismertté országszerte. A zenekarban a tagok sokszor cserélődtek és 2000 után egyre kevesebbet lehetett őket koncerten hallani.

1999-ben magyar nyelvű saját dalaikkal jelent meg első és eddigi egyetlen albumuk a győri Nephilim kiadó gondozásában.[2] A Coda a pécsi Ifjúsági házban tartotta négy órás, jubileumi huszadik születésnapi koncertjét.[3]

Több évi szünet után új felállásban játszanak 2012.óta, de a "dal ugyanaz maradt". Az új felállás: Rudán Joe ének, Gyenes Attila (Süni) basszusgitár/billentyűsök, Tóth László (Rudán Joe Akusztik is) gitár, Matus Péter dobok. Néha még egy-egy koncerte beszáll Makovics Dénes. 2014-ben mindannyian közreműködtek Rudán Joe első szólóalbumán, ami Én ez vagyok címmel jelent meg. A zenekar jogutódja a Rudán Joe Band.

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Coda (1999)

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. www.marothy.hu
  2. Metal Hammer cikkadatbázis - Passzio.hu. [2016. március 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. december 2.)
  3. www.hirextra.hu[halott link]

További információk[szerkesztés]