City of Caterpillar

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
City of Caterpillar
Cityofcaterpillarband.jpg
Információk
Eredet USA
Alapítva 2000
Aktív évek 2000-2003
Műfaj Screamo
Kiadó Level-Plane; Sea Of Dead; Lilac Sky
Tagok
Jeff Kane; Brandon Evans; Kevin Longendyke; Ryan Parrish
Korábbi tagok
Adam; (besegitők: Pat Broderick; Johnny Ward)
A City of Caterpillar weboldala

A City of Caterpillar egy olyan zenei formáció, ami neves zenekarok (Pg. 99; Kilara; Darkest Hour és később a Majority Rule) tagjainak együtt működéséből jött létre.

Ezek hallatára mégsem egy hardcore vagy metal zenekarra kell gondolnunk, mivel ezek a zenészek valami új jelenséget hoztak létre, amelynek elemei bizonyos mértékben felfedezhetőek voltak már korábbi zenéikben is, viszont e keretek között kapott igazi hangsúly és itt összpontosult igazán. Ötvözték zenei tapasztalataikat az Explosions In The Sky és a méltán legendás Godspeed You! Black Emperor hatásaival, így létre jövő 10 percet is elérő számaikat pár szóval: energikus, csodálatos, melankolikus, katartikus…stb. jelzőkkel tudnánk jellemezhetnénk. Az első kettő turné után, 2000 környékén egy demót vettek fel, ezt követe egy split 7” a System 2600-tal, majd eztután egy újabb split 7” a Pg. 99-nal és egy egyoldalú, élő felvételek tartalmazó 7”, és majdan az első teljes nagylemez.

Ez idő alatt megfeszített volt a munkájuk, sokszor űr tátongott, mivel Brandon és Kevin folyamatosan turnézott a Pg. 99-cel, és Ryannek is kötelezettségei volt a Darket Hour-ban, így történt az is, hogy nem tudott elmenni hosszabb turnékra és helyettesíteni kellett őt, amit Pat és Johonny vállalt el. Végül 3-4 éves működésüknek vége szakadt, de a tagok vagy a még meglévő zenekaraikban tevékenykednek, vagy új formáikat hoztak létre, mint például Malady; Stop It!!; avagy Ghastly City Sleep. (xbx)

Tagok[szerkesztés]

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Tour Demo - demo (saját kiadás; 2000)
  • City Of Caterpillar vs. System 2600 - kislemez, split w/ System 2600 (sea of dead records; 2000)
  • A Split Personality - kislemez, split w/ Pg. 99 (level-plane; 2001)
  • Tour - kislemez (level-plane; 2001)
  • City of Caterpillar - album (level-plane; 2002)
  • Demo + Live'" - album (level-plane/lilac sky; 2002)