Cassandra Nova

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Cassandra Nova
Megjelenési információk
Kiadó Marvel Comics
Eredeti neve Cassandra Nova
Első megjelenés New X-Men #114
2001. júliusa
Megalkotta Grant Morrison
Frank Quitely
Cassandra Nova adatai
Valódi neve Cassandra Nova
Születési helye asztrálsík
Faja mummudrai
Képességei telepátia, telekinézis, DNS duplikáció, gyorsított öngyógyító képesség

Cassandra Nova egy kitalált szereplő a Marvel Comics képregényekben. Első megjelenése New X-Men #114 (2001 júliusa). Megalkotói az író Grant Morrison és a művész Frank Quitely.

Cassandra egy mummudrai, egy élősködő létforma, ami testetlenül született az asztrálsíkon és telepatikusan összekapcsolódott Charles Xavierrel, aki hatalmas mentális képességek bortokosa. Ez a kötelék Cassandrát is felruházta hasonló típusú szellemi erőkkel, így jutott ki a méhből és testet teremtett magának.

Cassandra maga Xavier professzor ideológiájának sötét árnyéka, amit a népirtás és a rombolás vágya motivál. Leghírhedtebb tette volt, mikor egy Őr robotokból álló seregnek megparancsolta, hogy írtsa ki Genosha mutáns lakosságát.

A szereplő története[szerkesztés]

Cassandra élete Charles-éval egy időben indult, habár test nélkül fogant, lemásolta Xavier DNS-ét és így teremtett testet magának, amivel ikertestvérekké váltak. Idővel a professzor megérezte Cassandra gondolatait, és megpróbálta megsemmisíteni a teremtményt, ami azt eredményezte, hogy a fizikai teste halva született. Ennek ellenére Cassandra kaotikus sejtes életformaként évtizedeken át tovább vegetált a szennyvízcsatorna falán, miközben újraépítette testi alakját és tökéletesítette az emberi jellemvonásokat utánzó képességét.

A meggyőződésévé vált, hogy a méh, amiben ő és Charles megküzdöttek maga a világ, melyben csak ők ketten valóságosak és céljává vált megsemmisíteni minden illúziót- Charles Xavier minden dédelgetett álmát, így az X-Ment és Lilandrát is.

Jean Grey fedezte fel később Cassandra mummudrai természetét a Siár legendákból, ami szerint mindenki szembenéz születése előtt a saját személyes mummudrai-ával.

A genoshai népirtás[szerkesztés]

Miután újrateremtette magát Cassandra meggyőzte Bolivar Trask utolsó élő rokonát Donald Trask-et, hogy aktiváljon egy Őrökből álló párt és Genosha földjére küldte őket, hogy öljenek, akik 16 millió mutánst gyilkoltak le.

Cassandra, Bolivar testébe nyúlva megszerezte a Trask DNS-t, így már ő is tudott parancsolni a robotoknak, akik eredeti programozásuk szellemében óvták alkotójuk vérvonalát. Ezt követően megölte Donaldot, mivel már nem volt rá szüksége. Ekkor fogta el Küklopsz és Rozsomák.

Cassandrát az X-birtokra szállították, ahol azonban elszabadult és az X-ek nagyobb részét könnyedén kiiktatta. A fejére helyezte a Cerebra sisakját (ami a Cerebro egy fejlesztett változata), és kicserélte Xavier elméjét a sajátjával. Ekkor érkezett vissza (saját bevallása szerint csak az itt felejtett márkás táskájáért) Emma Frost, aki új gyémánt alakjában lekapta Cassandráról a Cerebrát, hogy megmentse az X-Ment. Xavier képtelen volt figyelmeztetni az X-eket, hogy valójában mi is történt, és ellenfele a másik tesben lelőtte őt.

További információk[szerkesztés]