Ugrás a tartalomhoz

Carlton Football Club

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Carlton Football Club, vagy hivatalos becenevén The Blues ("a Kékek") ausztrál futball (ausztrál szabályú futball) klub Melbourne-ben, az első vonal, az Ausztrál Futball Liga (Australian Football League, AFL) tagja, az egyik legrégebbi ausztrál futball klub.

Az 1864-ben alapított Carlton szerezte a legtöbb ausztrál bajnoki címet, ők nyerték a Victoriai Futball Szövetség indította első ausztrál bajnokságot is, 1877-ben. A klub eredetileg Merlbourne központi Carlton negyedének csapata volt, adminisztratív központja ma is az észak-carltoni Princes Parkban van. Bajnoki meccseiket azonban már nem a Princes Park Stadionban játsszák, hanem az Etihad Stadionban, illetve a Melbourne-i krikettstadionban (Melbourne Cricket Ground).

Becenevét sötétkék mezéről kapta, amelyen az egybefonódó betűkből álló CFC rövidítés is szerepel.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Carlton Football Club című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozások[szerkesztés]