Címtelen Korn-album

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Korn
[cím nélkül]
Megjelent 2007. július 31.
Stílus Nu metal
Hossz 48:47
Kiadó EMI, Virgin
Producer Atticus Ross
-kronológia
See You on the Other Side Címtelen Korn-album Korn III: Remember Who You Are
Kislemezek az albumról
 1. Evolution
  Megjelent: 2007. május 17.
 2. Hold On
  Megjelent: 2007. október 8.
 3. Kiss
  Megjelent: 2008. április 7.

Ez a Korn nyolcadik stúdióalbuma, amelyen már nem David Silveria a dobos. Több emberrel is próbálták helyettesíteni, Jonathan Davis, Terry Bozzio és Brooks Wackerman is dobolt a felvételeken. Koncerteken Joey Jordison a Slipknotból volt David "helyettese", amíg fel nem váltotta Ray Luzier, aki máig is a Korn tagja; ám Ray a lemezen még nem játszott. Az album 2007. július 31-én jelent meg, a Virgin Recordsnál. Amerikában aranylemez lett, amihez ott legalább 500 000 eladott példányra van szükség.

Elnevezése[szerkesztés]

2007. május 17-én volt egy interjú Munkyval, ahol elárult néhány dolgot az új albumról. Május 28-án egy interjúban megkérdezték Jonathant, hogy mi lesz a neve, ezt válaszolta: „Nem fogunk neki nevet adni". Ezt meg is magyarázta: "A világ legjobb dobosai játszanak rajta, Terry Bozzio és Brooks Wackerman a Bad Religionből, valamint én is játszottam néhány számon a dobon. Nagyon büszke vagyok erre, és alig várom, hogy megmutassuk az embereknek, mit csináltunk.” Így folytatta: „Nem akarjuk elnevezni ezt az albumot. Nincsenek határvonalai. Nincsenek hatájai, és miért ne hagyjuk a rajongóinkat, hogy úgy hívják, ahogy csak akarják?”

Stílusa[szerkesztés]

„Nem akarom azt mondani, hogy ez durva, mert a többi tag nem szereti, ha ezt a szót használom rá. Megmaradt a kornos hangzása, de jóval nyomasztóbb” - Jonathan Davis
A szakemberek is hasonló véleményen vannak, ugyanakkor a legtöbb kritikus úgy véli, ez a legkomolyabb Korn-album a 2002-es Untouchables óta.

Megjelenése[szerkesztés]

A lemez a világ különböző tájain más és más időpontokban jelent meg:

 • Július 27. - Németország
 • Július 30. - Nagy-Britannia, Mexikó
 • Július 31. - Usa, Kanada
 • Augusztus 8. - Japán

Az USA-ban a Billboard 200 a második helyen debütált, mintegy 123 000 eladott példánnyal. Az albumról három kislemezt adtak ki, az Evolutiont, mely a Mainstream Rock Tracks listán negyedik helyen debütált, a Hold ont, ami a kilencedik helyen, valamint 2008 áprilisában a Kisst.

További információ[szerkesztés]