Brooklyn Robins Dry Dock

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Brooklyn Robins Dry Dock
Csapatadatok
Teljes csapatnév Brooklyn Robins Dry Dock
SzékhelyBrooklyn, New York, Egyesült Államok
Alapítva1918
Megszűnt1921
Bajnokság NAFBL
Csapatmezek

A Brooklyn Robins Dry Dock, egy megszűnt amerikai labdarúgócsapat New York városából. A Todd Pacific hajógyár által szponzorált együttes a NAFBL tagja volt, de a liga megszűnésével, a klub is lezárta további pályafutását.

Története[szerkesztés]

Brooklyn legnevesebb hajógyára, dolgozói közbenjárásával alapította a csapatot, mely a kikötő nevét viselte. 1918-ban, az első világháborús katonai sorkötelezettségek miatt a NAFBL mezőnye alaposan lecsökkent. A liga, hogy versenyképes maradjon, az újonnan alapított Robins Dry Dock együttesét kérte fel a bajnokságban való részvételre.

A csapat, ugyan nem nem tartozott az élcsapatok közé, első igazi szenzációját az 1920-as kupa negyeddöntőjében, a hosszabbítás után legyőzött Bethlehem Steel ellen érte el.

A következő, 1921-es kiírásban, már esélyesként indulhatott és veretlenül jutott a döntőbe, ahol a St. Louis Scullin Steel elleni 4-2-es győzelemmel, megnyerték a nemzeti kupát.

Egy évvel később azonban egyesültek a Tebo Yacht Basin csapatával és felvették a Todd Shipyards nevet, ami a klub megszűnését is jelentette.

Sikerei[szerkesztés]

Híres játékosok[szerkesztés]

# Poszt Név
USA K Peter Renzulli
USA V James Robertson
V Brownlee
V Peat
USA V Neil Clarke
V Lance
SCO V George McKelvey
V Sundber
ENG V Fred Beardsworth
KP Garside
KP Maguire
SCO KP Johnny McGuire
USA CS Harry Ratican
CS Miller
USA CS Harry Shanholt
SCO CS Robert Hosie
SCO CS Peter Sweeney

Hivatkozások[szerkesztés]