Benefits Street

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Benefits Street
Műfaj


OrszágEgyesült Királyság
Évadok2
Epizódok5
Gyártás
Forgatási helyszín
  • Winson Green
  • Stockton-on-Tees
Sugárzás
Eredeti adóChannel 4
Eredeti sugárzás2014. január 6. – 2015. június 1.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Benefits Street (Segély utca) egy brit televíziós dokumentumfilm sorozat, amely 2014. január 6. és 2015. június 1. között futott a Channel 4 televíziócsatornán az Egyesült Királyságban.[1][2] A dokumentumfilmet Birminghamben forgatták a város Winson Green negyedében fekvő James Turner Streeten. Az utca lakóinak 90 százaléka segélyből élő állampolgár amelyről cikkezett a The Guardian és a Daily Mail című újság is.[3][4] A műsor a segélyen élőket mutatja be, azok nehéz helyzetén, bűnelkövetéseiken és magánéletükön keresztül. A műsorból kiderül, hogy a segélyen élők egy része a segély összege által biztosított megélhetés miatt nem is motivált abban, hogy újra munkába álljon.

A programot számos kritika is érte. Hatására például létrejött olyan Twitter oldal is, ahol halálos fenyegetéseket tettek közzé az adott oldal szerzői az utca lakóit fenyegetve. A műsor számos vitát váltott ki az angol parlamentben is a jóléti támogatások rendszerével kapcsolatban.

A Benefits Street hozta a legmagasabb nézettségi adatokat a Channel 4 számára a tévéadó története során.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Benefits Street című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Collier, Hatty. „Channel 4's Benefits Street claims 4.3 million viewers”, The Guardian , Guardian Media Group, 2014. január 7. (Hozzáférés: 2014. január 22.) 
  2. Benefits Street: White Dee Invites Nick Clegg”, Sky News, British Sky Broadcasting, 2014. január 22. (Hozzáférés: 2014. január 22.) 
  3. Benefits Street: Seven charged with drug offences”, BBC News, BBC, 2014. január 25. (Hozzáférés: 2014. január 26.) 
  4. Withnall, Adam. „Benefits Street residents charged with drug offences”, The Independent , Independent Print Limited, 2014. január 26. (Hozzáférés: 2014. január 26.)