Bendy and the Ink Machine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bendy and the Ink Machine
Bendy and the Ink Machine logo.svg
Fejlesztő Joey Drew Studios
Kiadó TheMeatly Games
Motor Unity
Platformok iOS, Windows, MacOS, Android, Nintendo Switch, Linux, Xbox One, PS4
Kiadási dátum
Műfaj Túlélőhorror
Játékmódok egyjátékos mód
USK-besorolás USK 12
Adathordozó
A Bendy and the Ink Machine weboldala
SablonWikidataSegítség

A Bendy and the Ink Machine egy 2017-ben megjelent klasszikus 3D-s túlélőhorror stílusú egyjátékos indie videojáték, amit a Joey Drew Studios és a TheMeatly Games fejlesztett ki.

Cselekmény[szerkesztés]

A történet úgy kezdődik, hogy a játékos, Henry Stein, az animátor, egy régi barátja, Joey Drew visszaküld a régi műhelybe, ahol a tinta ömlik a plafonból, és a vetítővásznon rajzfilmek láthatók, a rádió pedig állandóan játssza a jobbnál jobb slágereket, amiket Sammy Lawrence írt azelőtt. De kiderül, hogy itt van a Tinta Démon is, aki minden lépésedet figyeli, és kartonpapírból kivágott Bendy-figurákkal ijesztget. Utána miután a tárgyak összegyűjtésével aktiváltad a tintagépet, a Tinta Démonnal szemben találod magad, a ledeszkázott bejárat előtt, ami a tintagéphez vezet. Ezután megpróbálsz menekülni, de az összeomló műhely kijárata előtt a deszka a lábad alatt beszakad, és leesel egy másik szintre. Találsz egy baltát, amivel az utadban álló deszkákat szétvered, és végül találsz egy pentagrammát. Amikor közelebb mész, elájulsz.

Elkezdődik a második fejezet, amiben Sammy Lawrence-szel is találkozol. Ő írta az összes itt található rádióban lejátszható zenét. Feladatokat kell teljesítened, hogy kijuss, az egyik kijáraton. Ám amikor minden a helyén van, és elindulsz a lépcsők felé, Sammy leüt téged. Mikor kiszabadulsz, néhány harc után megint találkozol a Tinta Démonnal, aki elkezd üldözni téged, amíg oda nem jutsz ahhoz az ajtóhoz, ahol el is kezdődik a harmadik fejezet.

A harmadik fejezetben találkozol Borisszal, a farkassal, és egy új gonosz is belép a Tinta Démon mellé: Alice Angel, aki már nem hasonlít régi önmagára. Sokan azt mondják, hogy ő Susie Campbell, akinek a hangfelvételei a játékban is megtalálhatók. Alice folyamatosan feladatokat ad nekünk, de a harmadik fejezet végén kiderül, hogy csak gonosz tervét akarta végrehajtani, majd elrabolja Borist.

A negyedik fejezetben nem sikerül megmentened Boris, ezért ún. nevezett Brute Boris lesz belőle, majd sajnos őt is el kell pusztítanod. Néhány barátod megöli a gonosz Alice Angel-t, miután legyőzted Boris gonosz énjét.

Végül az ötödik fejezetben bekerülsz a börtönbe, mivel kiderül, hogy megmentőid nem bíznak meg benned. Hamarosan a Tinta Démon is rátalál a rejtekhelyre, de a megmentőid elfutnak, tehát már ki lehet szabadulni a cellából. Ekkor egy új eszközt kapsz, amivel láthatod a falra írt titkos írásjeleket, és ez sokat segíthet, hogy elvégezd a fejezetet. Amikor kiszabadulsz, néhány izgalmas kaland után a Tinta Démon átváltozik Bestia Bendy-vé (Angolul: Beast Bendy) ami annyit jelent, hogy óriási nagy szörnyeteggé változik, aminek nagy karmai és fogai vannak. Ha a Bestia Bendyvel is végeztél, a stúdióban az összes vetítőn “vége” felirat látható, ami elpusztítja a vérengző démont. Te visszatérsz a barátodhoz, Joey-hoz, aki mutat egy ajtót, ami mögött újra visszatérsz az első fejezetbe. (Egyes teóriák arról szólnak, hogy ez egy véget nem érő álom. De az is lehet hogy Henry kómában van).

Archívum[szerkesztés]

Az “archívum” című fejezet csak is akkor tárja fel magát, ha a játékos elvégzett minden egyes fejezetet. Ez az ún. archívum egy múzeum, ahol szabadon járkálhatsz, és megtalálhatod minden karakter személyleírását a nevével együtt.

További Információ[szerkesztés]

A Bendy and the Ink Machine hivatalos honlapja Archiválva 2018. június 23-i dátummal a Wayback Machine-ben

Bendy and the Ink Machine FANDOM Wiki

Bendy and the Ink Machine Webáruház Archiválva 2021. április 30-i dátummal a Wayback Machine-ben