Bendy and the Ink Machine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bendy and the Ink Machine
FejlesztőJoey Drew Studios
KiadóTheMeatly Games
SorozatBendy
MotorUnity
PlatformokiOS, Windows, MacOS, Android, Nintendo Switch, Linux, Xbox One, PS4
Kiadási dátum
MűfajTúlélőhorror
Játékmódokegyjátékos mód
USK-besorolásUSK 12
Adathordozó
A Bendy and the Ink Machine weboldala
SablonWikidataSegítség

A Bendy and the Ink Machine egy 2017-ben megjelent klasszikus 3D-s túlélőhorror stílusú egyjátékos indie videojáték, amit a Joey Drew Studios és a TheMeatly Games fejlesztett ki.

Cselekmény[szerkesztés]

A történet úgy kezdődik, hogy a játékos, Henry Stein, az animátor, egy régi barátja, Joey Drew visszaküld a régi műhelybe, ahol a tinta ömlik a plafonból, és a vetítővásznon rajzfilmek láthatók, a rádió pedig állandóan játssza a jobbnál jobb slágereket, amiket Sammy Lawrence írt azelőtt. De kiderül, hogy itt van a Tinta Démon is, aki minden lépésedet figyeli, és kartonpapírból kivágott Bendy-figurákkal ijesztget. Utána miután a tárgyak összegyűjtésével aktiváltad a tintagépet, a Tinta Démonnal szemben találod magad, a ledeszkázott bejárat előtt, ami a tintagéphez vezet. Ezután megpróbálsz menekülni, de az összeomló műhely kijárata előtt a deszka a lábad alatt beszakad, és leesel egy másik szintre. Találsz egy baltát, amivel az utadban álló deszkákat szétvered, és végül találsz egy pentagrammát. Amikor közelebb mész, elájulsz.

Elkezdődik a második fejezet, amiben Sammy Lawrence-szel is találkozol. Ő írta az összes itt található rádióban lejátszható zenét. Feladatokat kell teljesítened, hogy kijuss, az egyik kijáraton. Ám amikor minden a helyén van, és elindulsz a lépcsők felé, Sammy leüt téged. Mikor kiszabadulsz, néhány harc után megint találkozol a Tinta Démonnal, aki elkezd üldözni téged, amíg oda nem jutsz ahhoz az ajtóhoz, ahol el is kezdődik a harmadik fejezet.

A harmadik fejezetben találkozol Borisszal, a farkassal, és egy új gonosz is belép a Tinta Démon mellé: Alice Angel, aki már nem hasonlít régi önmagára. Sokan azt mondják, hogy ő Susie Campbell, akinek a hangfelvételei a játékban is megtalálhatók. Alice folyamatosan feladatokat ad nekünk, de a harmadik fejezet végén kiderül, hogy csak gonosz tervét akarta végrehajtani, majd elrabolja Borist.

A negyedik fejezetben nem sikerül megmentened Boris, ezért ún. nevezett Brute Boris lesz belőle, majd sajnos őt is el kell pusztítanod. Néhány barátod megöli a gonosz Alice Angel-t, miután legyőzted Boris gonosz énjét.

Végül az ötödik fejezetben bekerülsz a börtönbe, mivel kiderül, hogy megmentőid nem bíznak meg benned. Hamarosan a Tinta Démon is rátalál a rejtekhelyre, de a megmentőid elfutnak, tehát már ki lehet szabadulni a cellából. Ekkor egy új eszközt kapsz, amivel láthatod a falra írt titkos írásjeleket, és ez sokat segíthet, hogy elvégezd a fejezetet. Amikor kiszabadulsz, néhány izgalmas kaland után a Tinta Démon átváltozik Bestia Bendy-vé (Angolul: Beast Bendy) ami annyit jelent, hogy óriási nagy szörnyeteggé változik, aminek nagy karmai és fogai vannak. Ha a Bestia Bendyvel is végeztél, a stúdióban az összes vetítőn “vége” felirat látható, ami elpusztítja a vérengző démont. Te visszatérsz a barátodhoz, Joey-hoz, aki mutat egy ajtót, ami mögött újra visszatérsz az első fejezetbe. (Egyes teóriák arról szólnak, hogy ez egy véget nem érő álom).

Archívum[szerkesztés]

Az “archívum” című fejezet csak is akkor tárja fel magát, ha a játékos elvégzett minden egyes fejezetet. Ez az ún. archívum egy múzeum, ahol szabadon járkálhatsz, és megtalálhatod minden karakter személyleírását a nevével együtt.

További Információ[szerkesztés]

A Bendy and the Ink Machine hivatalos honlapja Archiválva 2018. június 23-i dátummal a Wayback Machine-ben

Bendy and the Ink Machine FANDOM Wiki

Bendy and the Ink Machine Webáruház Archiválva 2021. április 30-i dátummal a Wayback Machine-ben