Bendy and the Ink Machine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bendy and the Ink Machine
Fejlesztő Joey Drew Studios
Kiadó TheMeatly Games
Motor Unity
Platformok iOS, Windows, MacOS, Android, Nintendo Switch, Linux, Xbox One, PS4
Kiadási dátum
Műfaj Túlélőhorror
Játékmódok egyjátékos mód
USK-besorolás USK 12
Adathordozó
A Bendy and the Ink Machine weboldala

A Bendy and the Ink Machine egy 2017-ben megjelent klasszikus 3D-s túlélőhorror stílusú egyjátékos indie videojáték, amit a Joey Drew Studios és a TheMeatly Games fejlesztett ki.

Cselekmény[szerkesztés]

Ez az egész arról szól, hogy te vagy Henry Stein, az animátor, akit régi barátja, Joey Drew visszaküld a régi műhelybe, ahol a tinta ömlik a plafonból, és a vetítővásznon rajzfilmek láthatók, a rádió pedig állandóan játssza a jobbnál jobb slágereket, amiket Sammy Lawrence írt azelőtt. De kiderül, hogy itt van a Tinta Démon is, aki minden lépésedet figyeli, és kartonpapírból kivágott Bendy-figurákkal ijesztget. Utána miután a tárgyak összegyűjtésével aktiváltad a tintagépet, a Tinta Démonnal szemben találod magad, a ledeszkázott bejárat előtt, ami a tintagéphez vezet. Ezután megpróbálsz menekülni, de az összeomló műhely kijárata előtt a deszka a lábad alatt beszakad, és leesel egy másik szintre. Találsz egy baltát, amivel az utadban álló deszkákat szétvered, és végül találsz egy pentagrammát. Amikor közelebb mész, elájulsz.

Elkezdődik a második fejezet, amiben Sammy Lawrence-szel is találkozol. Ő írta az összes itt található rádióban lejátszható zenét. Feladatokat kell teljesítened, hogy kijuss, az egyik kijáraton. Ám amikor minden a helyén van, és elindulsz a lépcsők felé, Sammy leüt téged. Mikor kiszabadulsz, néhány harc után megint találkozol a Tinta Démonnal, aki elkezd üldözni téged, amíg oda nem jutsz ahhoz az ajtóhoz, ahol el is kezdődik a harmadik fejezet.

A harmadik fejezetben találkozol Borisszal, a farkassal, és egy új gonosz is belép a Tinta Démon mellé: Alíz Angyal, aki már nem hasonlít régi önmagára. Angyal folyamatosan feladatokat ad nekünk, de a harmadik fejezet végén kiderül, hogy csak gonosz tervét akarta végrehajtani, majd elrabolja Borist.

A negyedik fejezetben nem sikerül megmentened, ezért Brutális Boris lesz, majd sajnos őt is el kell pusztítanod. Néhány barátod megöli a gonosz Alíz Angyalt.

Végül az ötödik fejezetben bekerülsz a börtönbe, és amikor kiszabadulsz, néhány izgalmas kaland után az Tinta Démon Bestia Bendy lesz, ami annyit jelent, hogy óriási nagy szörnyeteggé változik, aminek nagy karmai és fogai vannak. Ha a Bestia Bendyvel is végeztél, a stúdióban az összes vetítőn “vége” felirat látható, te visszatérsz a barátodhoz, aki mutat egy ajtót, és az ajtó mögött újra visszatérsz az első fejezetbe. (Egyes teóriák arról szólnak, hogy ez egy véget nem érő álom. De az is lehet hogy Henry kómában van).