Bane (DC Comics)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Átok
Megjelenési információk
KiadóDC Comics
Eredeti neveBane
Első megjelenésBatman: Vengeance of Bane #1
1993. január
MegalkottaChuck Dickson
Doug Moench
Graham Nolan
Átok adatai
Valódi neveDorrance (vezetéknév nem ismert),
Antonio Diego (Batman és Robin),
Eduardo Dorrance (Gotham)
Fajaember
Csoporthoz tartozásaSuicide Squad
Képességeiképzett a harcművészetekben, kiemelkedő fizikai erő
A Wikimédia Commons tartalmaz Átok témájú médiaállományokat.

Bane, vagy az 1997-ben készült Batman és Robin filmben Átok vagy Romboló , valódi neve nem ismert, annyit tudni, hogy vezetékneve Dorrance, egy kitalált szereplő, a DC Comics képregényeiben. Első megjelenése a Batman: Vengeance of Bane 1. számában volt, 1993 januárjában.

Jellemzése[szerkesztés]

Bane egy köztörvényes elítélt, akin kísérleteket végeztek, hogy előállítsák a tökéletes katonát. A kísérlet jól sikerült így Átok emberfeletti erőre tett szert, erejét kígyóméreg adagolással tudja növelni. Ennek köszönhetően meg tudott szökni a börtönből, és azóta bérgyilkosként tevékenykedik. Ereje meghaladja Gyilkos Krok erejét is, és fizikailag a sorozat legerősebb ellenfele. Batman is csak nagy nehézségek árán tudja legyőzni.

A nyers erő mellett intelligenciája is kimagasló: könnyedén tudja manipulálni embertársait. Követőinek a romboláson és a halálon kívül mást nem tud és nem is akar ígérni, mégis szemrebbenés nélkül követik őt.

Kinézete[szerkesztés]

Arca maszkkal van eltakarva, illetve ehhez csatlakoztatva két csövön át adagolja magának az erejét adó kígyómérget. Fizikailag jól megtermett, méretei egy átlagemberének a többszörösei.

Más médiumokban[szerkesztés]

Az 1995-ös The New Batman Adventuresben című animációs sorozatban is feltűnik, majd szerepel az 1997-es Batman és Robin című filmben, itt Robert Swenson alakítja, majd a 2012-es A sötét lovag – Felemelkedés című filmben is, itt Tom Hardy kelti életre a karaktert. 2019-ben a Gotham című televíziós sorozat ötödik évadában is feltűnt, ahol Shane West játszotta.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

  • Bane at the DC Database Project

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]