BalaBit IT Security

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
BalaBit IT Security
Balabit logo.jpg
Jelmondat Őrizzük üzletét
Típus
Alapítva Magyarország Budapest, (2000)
Ismertebb személyek Györkő Zoltán (vezérigatgató)
Iparág Számítógépes hálózatok
Forma zártkörűen működő részvénytársaság
Termékek Shell Control Box,
syslog-ng OSE/PE,
syslog-ng Store Box,
Zorp GPL/Professional
Alkalmazottak száma 160 (2014)

A BalaBit IT Security weboldala

A BalaBit egy 2000-ben alapított, IT-biztonsági rendszerek- és kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére szakosodott szoftverfejlesztő cég.

Története[szerkesztés]

A BalaBitet 6 magyar magánszemély alapította Györkő Zoltánnal (vezérigazgató) és Scheidler Balázzsal (fejlesztési igazgató), hogy kifejlesszenek egy korszerű, alkalmazásrétegben működő tűzfalcsomagot, melyet Zorpnak neveztek el. Miután a Zorp az IDC felmérése szerint Magyarországon vezető tűzfalmegoldássá vált 2004-ben, a BalaBit elkezdett további termékeket fejleszteni (Shell Control Box és syslog-ng), és kiállítóként részt venni különböző nemzetközi kereskedelmi kiállításokon.

2015-ben a Balabit – központja Luxembourgban – európai IT-biztonsági innovátorrá vált, és a fejlett monitorozó technikákra specializálódott. Vannak értékesítési irodái Franciaországban, Németországban, Oroszországban, és az Egyesült Királyságban és további minimum 40 országban.[1] A fő fejlesztő központok Magyarországon (Budapesten és Veszprémben) találhatók. A BalaBitnek világszerte vannak ügyfelei: a Fortune 100 cégből 23%. A cég széles körben ismert a syslog-ng-ről, és a nyílt forráskódú logmenedzselő megoldásáról, világszerte több mint egymillió cég használja.

Balabit technológiai partnerséget tart fenn a legismertebb biztonságiszoftver-gyártókkal, főképpen a következőkkel: Citrix, Lieberman Software,[2] RSA,[3] Thycotic, VMware.[4]

Termékei[szerkesztés]

Shell Control Box[szerkesztés]

Az Shell Control Box (SCB) egy adminisztrációsprotokoll-figyelő eszköz (berendezés), amely távoli rendszerelérés kontrollálására és auditálására használható. Képes rögzíteni és visszajátszani az adminisztrátorok tevékenységét, akik a szervereket menedzselik távolról a következő protokollokon keresztül: SSH, RDP, Telnet, ICA, VNC, HTTP és HTTPS protokoll.

syslog-ng OSE/PE[szerkesztés]

A syslog-ng népszerű syslog szerver számos UNIX rendszerre. A syslog-ng több változatát biztosítja a BalaBit: a szabad OSE Editiont GPL licenc alatt, és kereskedelmi Premium Edition (PE) kereskedelmi licenccel. A kereskedelmi támogatás mind a két kiadáshoz elérhető.

syslog-ng Store Box[szerkesztés]

A syslog-ng store box (SSB) egy logszerver készülék, amely a syslog-ng-n alapul a következő funkciókkal ellátva: log összegyűjtése, átfordítása, log routing, log címkézése, osztályozása és figyelmen kívül hagyása.

Zorp GPL/Professional[szerkesztés]

A Zorp a hagyományos tűzfal-technológiával szemben teljes alkalmazásiréteg-szűrést, modularitást, rugalmasságot, megbízhatóságot és nagy teljesítményt tud nyújtani. A Zorp olyan problémákra ajánl megoldásokat a rendszergazdáknak, amelyekkel mindennap szembetalálkoznak, amikor teljes védelmet kell megvalósítaniuk. A Zorpnak van szabad verziója GPL alatt és kereskedelmi verziója is.

Tanúsítványok[szerkesztés]

A BalaBit megkapta 2005-ben a DIN EN ISO 9001:2008 tanúsítványt.

Díjak[szerkesztés]

2009-ben a BalaBit megkapta a Deloitte Fast 500 EMEA díjat[5] és az 50 leggyorsabban növekvő közép-európai cég díját.

Jegyzetek[szerkesztés]