Balázs Péter (zenész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Balázs Péter
Életrajzi adatok
Becenév Dexter
Született 1980augusztus 24. (39 éves)
 Magyarország, Sopron
Pályafutás
Műfajok blues, rhythm and blues, rock, jazz
Aktív évek 2004 - napjainkig
Együttes Deák Bill Blues Band
Tevékenység basszusgitáros, zeneszerző

Balázs Péter, Dexter, (Sopron, 1980. augusztus 24. –) basszusgitáros, a Deák Bill Blues Band tagja.

Pályafutása[szerkesztés]

13 éves korától foglalkozik zenével, a középiskola befejezése után Budapesten - a Póka Egon által vezetett - Kőbányai Zenei stúdióban folytatta tanulmányait Csejtei Tamás tanulójaként. Az első tanév vége előtt az iskolát és az országot is maga mögött hagyva, néhány évre Amerikába költözött, ahol számos produkcióban szerepelt. (Sakai project, Pushing red buttons, Morganave)

2004-ben kezdett dolgozni ismét Magyarországon, Sopronban egy jazz formációban (Dexter's band, azaz: Kutasi Heléna ének, Baltigh Ágoston szaxofon, Cséplő Norbert gitár). Az év közepén Budapestre költözött ahonnan hetente tért vissza Sopronba a kvartett fellépéseire. 2004 decemberében Ispán András basszusgitáros elhagyni készült a Deák Bill Blues Band-et, így Horváth Zsolt (billentyűs hangszerek) segítségével lehetősége nyílt egy próbajátékra. A meghallgatást követő negyedik héten már ő lépett színpadra a zenekar megszokott helyén a VII. kerületi Old Man's Pub-ban.

2005 januárja óta a zenekar tagja, szerepelt a Hatvan csapás című albumon is, illetve a Király Meséi című új Bill lemezen nemcsak mint session zenész, de mint szerző is bemutatkozik.

Kapcsolódó linkek[szerkesztés]

  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap