Bábjátékos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bábjátékos
Hasbeszélő
Megjelenési információk
Kiadó DC Comics
Eredeti neve Ventriloquist
Első megjelenés Batman #583
1988. február
Megalkotta Paul Dini
Don Kramer
Bábjátékos
Hasbeszélő adatai
Valódi neve Arnold Wesker
Faja ember
Képességei hasbeszélő

Bábjátékos, vagy Hasbeszélő, valódi nevén Arnold Wesker egy kitalált szereplő a DC Comics képregényeiben. A szereplőt John Wagner és Alan Grant alkotta meg. Első megjelenése a Batman 583. számában volt, 1988 februárjában.

Jellemzése[szerkesztés]

Bábjátékos (Ventriloquist): más néven Hasbeszélő. Teljes személyiségzavarban szenvedő ember, aki egy Al Caponéról mintázott bábuval, a Sebhelyessel jár. Annyira tökéletesen el tudja változtatni a hangját, hogy azzal Batman számítógépét is megtéveszti. Betegsége révén kettős személyisége van (a Sebhelyes, a gonosz és a Bábjátékos hasbeszélő, aki jó szándékú ember, de kiszolgáltatottja a Sebhelyesnek) és mindkettő annyira elkülönült, hogy egyik sincs tisztában a másik észjárásával, noha ugyanazon agyban vannak. Cselszövései és ötletei zseniálisak, bűnbandája alázatosan követi minden utasításait.

Más médiákban[szerkesztés]

Bábjátékost az 1992-es Batman rajzfilmsorozatban (Batman Animated series) láthattuk.[1] A sorozat folytatásában, az 1995-ös The New Batman Adventuresben is feltűnik, igaz mindkét sorozatban egyetlen rész erejéig.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 'The Animated Series'. (Hozzáférés: 2010. november 13.)