Az utolsó zsaru epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez a szócikk a Az utolsó zsaru című sorozat epizódjait listázza.

Mick Brisgau nyomozó súlyosan megsérül, amikor fejbe lövik egy rosszul sikerült rendőri akció közben és kómába esik. Mick húsz év után felébred a kómából, de rá kell jönnie, hogy a világ nagyon más lett. A 21. századi változások hatalmas sokként érik: a nők sokkal erősebbek, a férfiak gyengébbnek tűnnek és zavarba ejtően sok új technikai és tudományos fejlődés történt. Miközben igyekszik beilleszkedni az új életébe és újra munkába áll, egy megállíthatatlan küldetésbe kezd, hogy felkutassa azt, aki lelőtte, és hogy igazságot szolgáltasson.

Áttekintés[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adóMagyar sugárzásMagyar adó
ÉvadbemutatóÉvadzáróÉvadbemutatóÉvadzáró
1.132010. április 12.2010. augusztus 10.Sat.1n. a.n. a.Viasat3
2.132011. március 11.2011. június 30.n. a.n. a.
3.132012. február 6.2012. május 7.n. a.n. a.
4.132013. január 21.2013. április 22.n. a.n. a.Story 4
5.82014. április 24.2014. június 2.n. a.n. a.

Epizód[szerkesztés]

Első évad (2010)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
1. 1. Az utolsó menet
(Die letzte Runde)
Michael Wenning Robert Dannenberg Német 2010 április 10. 101
Húsz év után Mick felébred a kómából és visszatér egy olyan világba, amely teljesen idegen számára. A felesége elhagyta, miután öt évig ült az ágya mellett a korházban, a lánya pedig nem is ismeri. Régi társa, aki most már a főnöke a rendőrségnél úgy gondolja jó ötlet, ha egy női rendőr pszichológust rendel ki mellé..
2. 2. A mikulás halott
(Der Weihnachtsmann ist tot)
Michael Wenning Anna Dokoupilova 102
Két gyerek a kandallójukban talál egy télapó jelmezbe öltözött férfi holttestet. Hamarosan kiderül, hogy a betörő, aki télapónak álcázta magát a gyerekek apja volt, aki pár hónappal korábban hagyta ott a családját. Mick és Andreas rájönnek, hogy a férfi két életet élt, két családdal, két feleséggel. De vajon melyik feleség fedezte fel a titkot?
3. 3. Túlélőtréning
(Überlebenstraining)
Michael Wenning Katja Töner 103
Lövések dördülnek, az Essen melletti erdőben. De nem vadászok, hanem egy ismert bank vezetői, tréning keretében paintballal lövöldöznek, hogy oldják a feszültséget. De nem igazán sikerül, mert egyikük meghal. Mick emlékei a bankokról egészen mások, mint ahogy azt újonnan megtapasztalja. A három banki gyanúsított szavait nem is érti, akik semmi másra nem gondolnak csak a karrierjükre. Mick és Andreas rájönnek, hogy mind a hárman szörnyű titkot őriznek…
4. 4. Éjszakai műszak
(Nachtschicht)
Katja Töner Michael Illner 104
Lea Buchwald nővért megfojtják; Mick és Andreas rájönnek, hogy a fiatal nő szenvedélyesen támogatta a betegeit, akik családon belüli erőszak áldozatai voltak: feleségek, gyerekek és idősek. Több alaklommal is Lea nyomozása segített bevonni a rendőrséget és bíróság elé majd börtönbe juttatni az elkövetőt. Ahogy egyre mélyebbre ásnak az ügyben találkoznak egy házaspárral, ahol a férj bántalmazta a feleségét…
5. 5. A fengsuji árnyékában
(Im Schatten von Feng-Shui)
Sebastian Vigg Arne Nolting 105
A legújabb gyilkossági ügy Micket az ezoterikus lakberendezés világába vezeti. A Feng Shui mestert Linus Nadert, egy jól irányzott Shaolin kardcsapással eltávolítottak ebből a világból. Mick, akit teljesen zavarba ejt ez a keleti filozófia, eleinte úgy gondolja, hogy az elhunyt partnere lehet a gyilkos, aki megörökli a férfi hatalmas vagyonát. Értelemszerűen a keleti filozófiájú belső építészet és a meleg házasság kifejezetten vörös posztó Mick szemében és nem is titkolja a véleményét. Később kiderül, hogy a házasság nem volt legális, így Arturo nem örököl semmit. Ezért Micknek máshol kell keresnie a gyilkost…
6. 6. Az elveszett fiú
(Der verlorene Sohn)
Dennis Satin Anna Dokoupilova 106
Egy holttestet húzni ki a folyóból. Mick és Andreas a holttestet a 32 éves Jonas Breitkampként azonosítják, aki egy vak üzletember fia. Apa és fia 15 évig nem beszéltek egymással egy heves vita után, és csak három hete békültek ki. Amikor Jonas mobiltelefonját lekövetik a nyom az üzletember asszisztenséhez vezet, egy fiatal férfihez, aki megölhette Jonast és az apja kocsiját használhatta, hogy elvigye a hullát. De mi lehet az indítéka?
7. 7. Mind megvolt
(Ich habe sie alle gehabt)
Dennis Satin Boris Dennulat 107
Amikor a legendás pornó producert, Jacki Pfeiffert megkéselve holtan találják a villájában, egy titokzatos szimbólumot találnak a falára festve, amit senki sem tud megmagyarázni. A nyomok egy női magazinhoz vezetnek, amelyet még a 80-as években adtak ki. Vajon a gyilkos lehet a két nő közül valamelyik, akik a lap mögött állnak? Az egyik nő most egy organikus ételeket forgalmazó boltot üzemeltet a férjével. Vagy a másik állhat az egész mögött, egy még mindig kemény, határozott nő, aki ma már egy divatmagazin főszerkesztője?
8. 8. Vard-be a labdát
(Das Runde muss ins Eckige)
Sebastian Vigg Katja Töner 108
A női focicsapat öltözőjében holtan találnak egy nőt. Maren a klub egyik legtehetségesebb focistája volt. Mialatt Micknek hozzá kell szoknia, hogy már nők is fociznak rendes csapatban, sőt világbajnokságon is vesznek részt, a nyomozás a rivális klub vezetőjére fókuszál. Maren a csapat kapitánya volt még pár napja és közeledett egy fontos mérkőzés a két csapat között. De most a nő férje azzal áll elő, hogy Maren nem csak a csapatot, hanem őt is elhagyta. Ezt megerősíti Julia a csapattársa is.
9. 9. Félre lépés kezdőknek
(Fremdgehen für Anfänger)
Sebastian Vigg Meriko Gehrmann 109
Gesa Jansen meghalt, amikor kilökték az iroda ablakán. A fiatal nő egy olyan cégnek dolgozott, mely diszkréten szervezett meg szexuális együttléteket felnőttek között. Sem a nő főnöke, sem a kollégája nem tudja ki akarhatta megölni a nőt. Csak néhány hónapja költözött a városba és egyedül élt. A rendőrség első körben arra gondolt, hogy egy elégedetlen ügyfél lehet a gyilkos, ezért lenyomozták az ügyfeleket. Találnak egy férfit, aki találkozott a lánnyal a halála előtt..
10. 10. Szépítő halál
(Gepflegter Tod)
Sebastian Vigg Jörg Alberts 110
Ben Ulrich masszőr holttestét a Sun Valley Spa wellness központ egyik kezelőjében találják meg. Mick és Andreas nyomoznak az ügyben. Természetesen Mick nehezen érti ezt az új világot, ahol férfiak wellnessbe járnak, és a mellkasukat gyantáztatják, vagy masszőrhöz járnak, ahelyett, hogy meginnának egy sört vagy elszívnának egy cigit. Sajnos Mick partnere egyike ezeknek a férfiaknak, ezért megpróbálja eltitkolni. De van még egy titka, még pedig az, hogy Mick lányával, Isabellel jár, sőt korábban többször együtt jöttek ide a wellness központba is….
11. 11. Osztálytalálkozó
(Klassentreffen)
Michael Wenning Robert Dannenberg 111
Mick úgy dönt, hogy nem megy el az osztálytalálkozóra, ezért nincs ott, amikor régi barátja Thomas Ambach összeesik és meghal. Felmerült, hogy a gyógyszert, amit a vérnyomására szedett kicserélték valami másra, halálosabbra. Lehetséges, hogy valamelyik osztálytársuk egy régi ügyet akart így elrendezni? Mick és Andreas kikérdezik Anne Nehmert, a halott férfi ex-feleségét, aki szintén az iskolában volt vele. A nő és Mick az iskola óta nem kedvelték egymást, de Mick és Thomas közeli barátok voltak és Nick mindig úgy gondolta, hogy Anna miatt ment tönkre a barátságuk…
12. 12. Gyilkos ölelés
(Bei Kuscheln Mord)
Michael Wenning Boris Dennulat 112
Egy Julia nevű tanárnőt meggyilkolnak egy partin, anélkül, hogy bárki észrevenné. Megfullad azután, hogy belélegez egy erős érzéstelenítő szert, amit a gyilkos az orrspraybe öntött. De vajon a szert a partin vagy még előtte, a nap folyamán tették bele a spraybe? Az első gyanúsított egy arrogáns iskolás fiú, Flynn-Erik, aki nem csinál titkot abból, hogy gyűlöli a tanárnőt. Azt állítja, hogy a bentlakásos iskolában igazságtalanul bánt vele Julia. Megölte vajon a tanárnőt a vizsgadolgozat miatt? De lehet, hogy a magányos és félénk telefonos ügyfélszolgálatnál dolgozó Arne volt a gyilkos, aki többször hívogatta, követte őt és titokban évek óta szerelmes volt a Juliába.
13. 13. Egy csillag esszen felett
(Ein Stern über Essen)
Michael Wenning Katja Töner 113
Holtan találják Florian Reuter chefet az étterme padlóján, a fejére mért ütéstől veszítette életét. Sajnos a gyilkos eszközt sehol nem találják, hacsak nem a mélyfagyasztott tonhal lehetett, ami a pulton olvadozik és az egyik munkatársa Irina éppen megpróbálja eltűntetni. Amíg Mick csupán azért eszik, hogy megfelelő táplálékhoz juttassa a szervezetét, Andreas inkább a jó minőségű finom ételekért lelkesedik. Florain Reuter pedig egy sikeres, feltörekvő chef volt..

Második évad (2011)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
14. 1. Távgyilkosság
(Mord auf Distanz)
Sebastian Vigg Stefan Scheich Német 2011. március 14. 201
Essen egyik békés külvárosában holtan találják Klaus Wollert. A férfit, aki cowboynak volt öltözve, a lováról lövik le tekintélyes távolságból. Mick és Andreas a Ruhr River farmon, a Wild West Klubnál kezdik a nyomozást. Mick gyorsan megbarátkozik az öregedő cowboyal Tobias Henffel, aki megalapította a klubot. A gyanú hamarosan ráterelődik Jürgen Tammre. Úgy tűnik, hogy a halott férfi viszonyt folytatott Jürgen barátnőjével. De később kiderül, hogy másnak is származhatott haszna Klaus halálából, a bátyja Markus Woller. Mick rájön, hogy a föld, ahol a klub áll, mind a kettőjük tulajdona, és most hogy Klaus meghalt minden Markusé lett.
15. 2. Egy stipper halála
(Tod eines Strippers)
202
Amikor a kolbászevő verseny véget ér a nyertes mellett egy holttest is előkerül. A kemping vezetőjét, Harry Windischt holtan találják az irodájában, halálra verték. A gyilkos fegyver a verseny végén kiosztandó trófea volt. Mick és Andreas nyomozni kezdenek, de hamarosan kiderül, hogy nem minden az aminek látszik. Harry gyászoló özvegye Rita régóta viszonyt folytat egy férfival, aki bármit megtenne, hogy nyíltan tudjanak együtt élni.
16. 3. Kemping kezdőknek
(Camping für Anfänger)
203
Mick és Andreas új ügyet kapnak, melyben Frank Terhoven halálát vizsgálják. De először értesíteniük kell Frank nevelőapját és az édesanyját. Ez szörnyű hír a jól szituált és gazdag Annegretnek, és megígérteti Mickkel, hogy megtalálja a fia gyilkosát bármibe is kerül. Először Renet kérdezik ki, Frank régi barátját és kollégáját, akivel halála előtt veszekedtek, amikor mind a ketten felléptek előző este. Lehet, hogy munkahelyi féltékenység volt a gyilkosság indítéka.
17. 4. Aki talál, meghal
(Wer findet, der stirbt)
204
Egy gyilkossági ügy Micket a kincsvadászat világába vezeti. Moritz Webert az esseni klub alapítóját holtan találják az erdőben, mellette a kincs egy Tupperware doboz. A karján titokzatos koordináták, a torkában pedig egy kis plasztik figurát találnak. Minden nyom arra mutat, hogy a gyilkos is a klub tagja lehet.
18. 5. Minden út hozzád vezet
(Alle Wege führen zum Du)
205
Silke Hansent holtan találják az erdőben. Mick és Andreas gyorsan rájön, hogy a nő férjével, Erikkel és 17 éves fiával, Roberttel egy hétvégi szemináriumon vettek részt; a szeminárium vezetője Bernd Neumeister. Lehet, hogy párterápián voltak. Mick már a gondolatától is rosszul van. De még jobban meglepődnek, amikor összefutnak Tanyaval Bernd villájában. Úgy tűnik, ő felügyeli ezeket a szemináriumokat és ő volt a Hansen család kísérője a hétvégén.
19. 6. Éjszakai tankolás Huttropban
(Die Nackttanker von Huttrop)
206
Velinat, aki lelki gyógyító és jövendőmondó volt, holtan találják, úgy tűnik meggyilkolták. Nem sokkal később Mick és Andreas azonosítják az első gyanúsítottat, Heinz Schafert. A férfi feleségének, Bettinának nem lehet gyereke és a nő fizetett Velinanak 50,000 Eurot, hogy az auráját megtisztítsa a férje tudomása nélkül. A férfiról mindenki tudja, hogy nagyon zsugori és lehet, hogy vissza akarta kapni a pénzét, veszekedésbe keveredett a nővel, ami végzetesnek bizonyult?
20. 7. Látom amit, te nem
(Ich sehe was, was Du nicht siehst)
207
Az emelkedő benzinárak miatt tiltakozó autósok legutóbbi megmozdulása után holtan találják a 27 éves Adam Rittert. Leszúrták. A férfi a saját pizzafutár szolgáltatását üzemeltette, de kénytelen volt bezárni az emelkedő benzin árak miatt. Ezért csatlakozott a meztelen-tankolás megmozduláshoz. Aminek véres következményei lettek.
21. 8. Az ötödik parancsolat
(Das 5. Gebot)
208
Herbert Kuppot, aki buzgó tagja votl a gyülekezetnek, holtan találják a St Betram plébánián. Amikor Mick az ügyön dolgozik, összetalálkozik egy régi ismerőssel, Bodo Romanskival. Ami nagy megdöbbentést okoz, mert 20 éve a férfi még egy piti kis bűnöző volt, de most ő a plébános. Bár a talákozásukat beárnyékolja az ügy, amikor Mick azon töprend, vajon ki akarhatta az áldozat halálát. Mivel az özvegy, Anneliese, azt állítja, hogy halála előtt a férjének nagy összetűzése volt Bodoval.
22. 9. Gyilkosság a címlapon
(Mord auf Seite 1)
209
A bulvár újságírót, Ramona Mo Landaut holtan találják az újság szerkesztői irodájában. Úgy tűnik, hogy halálát egy tompa tárggyal a fejre mért nagy erejű ütés okozta. Mick és Andreas gyorsan rájönnek, hogy ez az ügy nem lesz könnyű, mert az újságírás ezen szektora még durvább és könyörtelenebb, mint azt gondolták volna. Nem mintha nem lenne gyanúsított.
23. 10. Nem tudok semmit
(Ich weiß von nichts)
210
Jacob Hoffmann bio gazdálkodót holtan találják az aratógép pengéi között. De van egy szemtanú: Silke Reiss, a halott barátnője. De sajnos Silke nem emlékszik semmire. Vagy legalább is ezt állítja. Andreas nem hiszi el, hogy a nő valóban amnéziában szenved. Meg van győződve róla, hogy ő ölte meg Jacobot. Mick nem ért vele egyet, ő kedveli a nőt és helyzete a saját történetére emlékezteti.
24. 11. A rémségek óvodája
(Kita des Grauens)
211
Tragédia történik a Ronald Reagan óvodában, amikor az egyik ott dolgozó, Felix Stark holtan esik össze, ahogy hazafelé biciklizik. Mick és Andreas rájönnek, hogy gyilkossággal van dolguk, amikor Meisner, az orvoszakértő talál valamit a férfi kulacsában, aminek nem kellene ott lennie; egy nagyon erős fájdalomcsillapítót. Az óvodát egy német-amerikai pár vezeti. Mick hamarosan kiderírti, hogy a pár sokkal jobban érzi magát, mint a gyerekek, akikre vigyázniuk kellene.
25. 12. Kényszer szerelem
(Liebe in Not)
212
A bankár, Lorenz Silber súlyosan megsérül egy balestben, és amikor a rendőrség kinyitja a csomagtartóját egy nőt találnak benne. Még a baleset előtt megölték; megfojtották, de nem tudják, hogy ki a nő. Senkit nem jelentettek eltűnttként. Mick és Andreas kapja az ügyet, de az első probléma, hogy nem kérdezhetik ki a férfit, mert kómában van. Az ügy fájdalmasan emlékezteti Micket a múltjára.
26. 13. Elszalasztott esély
(Die verpasste Chance)
213
Az új ügy miatt Mick és Andreas összetűzésbe kerülnek. A nyomozás során a munkás negyedbe kell menniük. Günther Kowalskit hidegvérrel lelövik, miközben a televíziót nézi. Ez különösen megdöbbentő ebben a közegben. Bár a nyomozás rövidesen kideríti, hogy a férfinak közve volt a minap történt emberrabláshoz, amikor elrabolták a főnökét, Alfred Wannstedtet. Úgy tűnik, hogy a főnök, a Taxo cég igazgatója drasztikus megoldásokat vezetett be, csökkentve a munkaerőt, hogy növelje az ő bónuszát. Az egyik ilyen munkás volt Günther. Így az elrablás más inkább tűnik egy kétségbeesett ember lépésének.

Harmadik évad (2012)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
27. 1. Egy igazi hős
(Ein echter Held)
Sebastian Vigg Stefan Scheich Német 2012. február 6. 301
Mathias Herzet halálra verték. Apró üvegdarabokat találtak a fejsebében. A felesége Lara mérhetetlenül megrendült. Azt állítja, hogy férjének nem voltak ellenségei. Bár igaz, hogy mostanában ő és régi barátja Karsten, rendszeresen veszekedtek az együtt működtetett cég pénzügyi kérdései miatt. Lehet, hogy Karstennek van indítéka a gyilkosságra?
28. 2. Ecc, pecc kimehetsz
(Und raus bist du!)
302
Fiona Mehringet holtan találják a Caribbean nevű bárban. Megmérgezték. Az első kérdések Micket és Andreast egy esseni céghez vezeti, amely különleges szolgáltatásokat nyújt: segít kirúgni a nem kívánt munkavállalókat. Rasmus Schweizer a cég vezetője most ért haza a nyaralásból és boldogan meséli, hogy növekszik a cége és nincs jele lelkiismeretfurdalásnak. Azalatt a rövid idő még Fiona a cég alkalmazottja volt, nem csak előléptették, hanem sok ellenséget is szerzett magának. Az egyik az egyedülálló anya Cordula, akit Fiona kirúgott.
29. 3. Három az igazság
(Aller guten Dinge sind drei)
303
A híres bestseller író Anja Friedrichet holtan találják a könyvei között. A halál oka: mérgezés. Az áldozat rendkívül különös magánélete hozza az első gyanúsítottat. Anja két férfival élt együtt és mindkettővel szexuális kapcsolata is volt. A könyvében részletesen beszámol a hármas kapcsolatukról. Mick úgy gondolja, hogy az egyik férfi lehet a gyilkos, bár mind a ketten állítják, hogy ez a modern kapcsolat jól működött.
30. 4. Apa,anya, gyerek
(Vater Mutter Kind)
304
Monika Rietz holttestét, aki egy gyógyászati cég managere volt, a férje Markus találja meg esseni otthonukban. Halálra verték. Ez már a második szőrnyű tragédia rövid időn belül. Pár nappal korábban a felesége és a lányuk Paula autóbalesetet szenvedtek és a kislány súlyosa megsérült. Paula még mindig kórházban van és májdonorra vár. Ha nem kap új szervet, meg fog halni. Mick és Andreas nyomozni kezdenek, bár eleinte úgy tűnik, hogy rablás következtében történt a haláleset.
31. 5. Nimfák és don huánok
(Nymphen und Don Juans)
305
Mick és Andreas egy szelíd könyvtárosnő, Karin Hentschel halála ügyében nyomoznak. Amikor kiderül a nő titka, hogy valójában szexfüggő volt. Önsegítő körbe járt, hogy legyőzze a szenvedélyét. Mick alig hiszi el, a szexfüggyőség valódi betegség lenne? De még sokat kell tanulni ez ügyben. Hamarosan kiderül, hogy az önsegítő klubban mindenkinek van valami rejtegetni valója.
32. 6. Éjen a sport
(Es lebe der Sport)
306
Az új ügy személyesen érinti Andreast. Egy vívóedzőt, aki korábban Andreast is tanította, Dietmar Kuhlmannt, meggyilkolják. Nem csak Andreas és az áldozat özvegye, akit szintén ismerte, amikor még kisfiú volt, gyászolják a férfit. Daniel Wesselburg, az edző kedvenc tanítványa most 29 éves és elérheti a legnagyobb álmát, bejuthat az Olimpiára. Mick és Andreas hamarosan felfedezik, hogy a meggyilkolt férfit nem mindenki kedvelte a vívók világában.
33. 7. Moos nélkül nincs lé
(Ohne Moos nix los)
307
Mick fiatalkori bálványa, Rudi Moss, a híres német focista, aki mostanában sok reklámban is szerepelt úgy tűnik, hogy éjszaka eltűnt, minden nyom nélkül. Hátrahagyva egy halott szerb kertészt, Dragan Palicot, aki úgy tűnik az őszi leveleket gereblyézte éppen a Moss birtokon, amikor fejbe lőtték. Sőt, úgy tűnik, hogy Rudi fiatal és szép felesége Mimi Moss Malinowski viszonyt folytatott a jóképő, izmos és fiatal kertésszel. Andreas szeretne egy teljeskörű keresést intézni az eltűnt focista után, de Mick inkább diszkrétebben intézné az ügyet.
34. 8. Gyilkos ábc
(Das Killer-Alphabet)
308
Carola Seehagent, az esseni Felnőtt Oktatási Központ előadóját holtan találják egyik reggel a tantermben. Leszúrták. Kollgégája Florian Schuster találta meg. Úgy tűnik, hogy a nő bent volt éjszaka. Az utolsó órája az előző éjszaka egy kezdő óra volt felnőtteknek, akik írni-olvasni tanulnak. Mick és Andreas hamarosan megtalálják az első gyanúsítottat, Susi Zinsmeistert, aki a nő órájára járt. Carola nem volt elégedett a Susi teljesítményével és nem akart adni neki igazolást, ami pedig létfontosságú lett volna számára.
35. 9. Mindenki áruló
(Alles Verräter)
309
Az ügy az egyik legszörnyűbb, amit Mick és Andreas valaha látott. Egy kedvelt rendőr kollégát brutálisan meggyilkolnak, és még ha ez nem lenne elég, Mick és az egész osztály gyanúsított lesz a bűnügyben. A Belső Ügyosztály amelyet két keménykező rendőr, Caroline Hillebrecht és Falk Schröter vezet vezeti a nyomozást, mert úgy tűnik, hogy a meggyilkolt detektív, Jonas, korrupt volt. Mielőtt bármit bevallhatott volna megölték, ez pedig azt jelenti, hogy valaki al akarta hallgattatni, mert a korrupció sosem csak egy embert érint.
36. 10. Lánybúcsú
(Hühnerabend)
300
A lánybúcsú jól halad, a lányok jól szórakoznak egészen addig, amíg egy táncos fiú minden előjel nélkül összeesik a másor kellős közepén. Megmérgezték. Mick és Andreas veszi kezébe az ügyet és Mick meg van döbbenve, hogy a hölgyek manapság ugyan olyan vad bulit tartanak, mint a férfiak a házasság előtt. Az ő idejében ez a férfiak kiváltsága volt. A mostani pár felfogadott egy esküvőszervezőt is, aki érthetetlen módon rögtön ellenszenvesenk találja Micket. Úgy tűnik, hogy minden megtesz, hogy megnehezítse Mick munkáját. Micknek és Andreasnak még a hisztérikus menyasszonnyal, az ideges vőlegénnyel és a többi táncos, vetkőzős fiúval is meg kell bírkóznuk.
37. 11. Egy mészáros halála
(Tod eines Schlachters)
311
A halott hentest, Schillt az erdőben találják meg holtan. Meisner azzal a problámával szembesül, hogy nincs gyilkos fegyver, pontosabban semmilyen fegyver nem passzol az aldozat nyakán található sebhez. Pedig a férfi teljesen kivérzett. Első benyomás alapján lehet, hogy Schill felesége a gyanúsított külön éltek már egy ideje de lehet az új barátnő is, Carmen Wieder, aki egy harcos állatvédő aktivista. De amikor több esseni lakos is kórházba kerül másnap reggel ételmérgezés miatt, amit visszavezetnek ahhoz a kolbászhoz, amit előtte grilleztek, a nyomozás más irányt vesz.
38. 12. Nem adom tovább
(Ich sag's nicht weiter)
312
Anja Cordt diáklányt meggyilkolják a Heinrich Heine gimnázium előcsarnokában, nem sokkal azután, hogy haragos vitát folytatott legjobb barátjával Romy Weidnerrel. Romy teljes mértékben tagadja, hogy köze lenne a gyilkossághoz, bár indítéka lenne. Egy zavarbaejtő meztelen kép került elő Romyról és az Interneten kering, és úgy tűnik, hogy Anja lehetett az egyetlen, aki feltehette a képet. De miért akarná Anja megbántani Romyt?
39. 13. Akik, megbocsátanak
(Die, die vergeben können)
313
A korábban börtönben ült Sven Lohmeyert nem sokkal azután gyilkolják meg, hogy kiengedik a börtönből. 10 éve ő, és barátnője Jana Pacht, kirabolt egy bankot, és amikor menekülni próbáltak a rendőrség elől a férfi lelőtte a 16 éves Juliane Rothdteint. Barátnője Jana még mindig börtönben ül, és úgy tűnik, hogy Sven ahogy kiszabadult máris új barátnőt keresett. Silke Wieland megdöbben a hírtől, hogy meghalt a férfi, akivel csak nem régen találkozott, főleg úgy, hogy nem is tudott a férfi bűnözői múltjáról.

Negyedik évad (2013)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
40. 1. Indul a vadászat
(Die Jagd beginnt)
Zoltan Spirandelli Arne Nolting Német 2013. január 21. 401
Mick otthagyta a rendőrséget. Új otthona a város széli erdőben egy kabin. Kollégáinak hiányzik, főleg Andreasnak, de Mick nem akar visszajönni. Túlságosan csalódott a barátaiban és a kollégáiban. Andreas új ügyet kap, meggyilkolnak egy taxisofőrt. A nyomozás során kiderül, hogy a gyilkosság során használt fegyver már használták egy korábbi esetnél. Ez a fegyver volt, amellyel lelőtték Micket. Amikor ezt Mick megtudja, semmi sem tartja vissza hogy megtudja mit történt 20 évvel ezelőtt....
41. 2. Szög a szívbe
(Nagel ins Herz)
402
Egy düsseldorfi magánnyomozó, Jan Schreck Essenben tartózkodik üzleti ügyben, amikor meggyilkolják. Az elkövető szíven lövi egy szögbelövővel. Mick és Andreas hamar rájön, hogy a magánnyomozó egy csomagszállító cégnek dolgozik, és próbált rájönni, hogy ki a felelős a nemrég ellopott céges teherautókért és az áruért. A gyilkos fegyvert, a szögbelövőt, amit bármelyik barkácsboltban meg lehet vásárolni, megtalálják az egyik ellopott teherautóban, amit otthagytak, miután kifosztották. Ebből arra következtetnek, hogy a gyilkos és a rabló ugyan az a személy lehet.
42. 3. Az élet értelme
(Der Sinn des Lebens)
403
Sacha Königet, aki agglegényként kiélvezte az élet minden lehetőségét és pillanatát meggyilkolják egy autószerelő műhelyben. De senki nem vesz észre semmit. Mick és Andreas kihallgatja Dr. Matthias Schatzot, aki utoljára látta élve Sachat. Az orvos egy termékenységi klinikát vezet. De ragaszkodik ahhoz, hogy semmit nem tud a fiatal férfi haláláról. Kiderül, hogy a férfit sokat látták együtt mostanában a csinos Ina Richterrrel, ami nem kerülte el a barátnője, Leonie figyelmét, bár nem tudja, hogy a nő boldog házasságban él egy másik nővel....
43. 4. Egy árva szót se
(Kein Sterbenswort)
404
Egy férfit holtan találnak Essen egyik külvárosának buszmegállójában, amikor a testére erősített bomba felrobban. Az Antiterrorista egység rögtön magához veszi az ügyet, és Mick nem avatkozhat bele. Ez persze nem tetszik Micknek, mivel nem szereti követni a szabályokat, de azért is mert úgy érzi az arrogáns öltönyös csapat rossz helyen keresgél. Ezért Mick és Andreas kérdezősködni kezd, és hamarosan az özvegy és az Antiterrorista egység idegeire mennek. Mivel minden nyom arra utal, hogy az áldozat, Heiner Kuschel terrorista volt..
44. 5. A mi kis utcánk
(Unsere kleine Straße)
405
Egy csendes környék játszóterén egy hajléktalan férfi, Benno összetűzésbe kerül az egyik helyi lakossal, majd holtan esik össze. Meisner gyors vizsgálatának köszönhetően Mick és Andreas megállapíthatják, hogy Benno nem a verekedésben halt meg, valaki patkánymérget adott neki. De ki mérgezne meg egy hajléktalan férfit? Kurt, aki szintén hajléktalan és Benno jó barátja volt információval látja el a nyomozókat...
45. 6. Tűz és láng
(Feuer und Flamme)
406
Egy gyújtogató, akit már régen keresnek a rendőrök – főleg mióta felgyújtotta Mick autóját – elfogták egy rövid üldözés után. Kiderül, hogy a gyújtogató egy fiatal lány, Julia Brinkmann. Úgy tűnik, hogy így már nem Mick és Andreas felelős az ügyért… de aztán találnak egy holttestet egy kiégett autóban. Az áldozat Greta Gerlach, a vállalkozó Heiner Gerlach volt felesége, akik nem régen váltak el, hogy a férfi feleségül vegyen egy fiatalabb nőt.
46. 7. A kasszához, drágám
(Zur Kasse, Schätzchen)
407
A „Szerelem temploma” bordélyban holtan találnak egy férfit. Martin Trabert, adóellenőr volt, akit nem egy nő karjai közt ért a halál, hanem a szaunában vesztette életét. Minden bizonnyal gyilkosság történt. Az ügy egyszerre kényes és bonyolult is. A nyomozás során kiderül a gyanúsítottakról, hogy ártatlanok és az a tény is, hogy az egyik jól ismert kollégájuk a bordély kényelmeit élvezte, miközben a szaunában az áldozat éppen elégett…
47. 8. Aki magasra tör
(Wer zu hoch fliegt)
408
A legújabb ügy a Mick és Andreas múltját hozza elő. A fiatal rendőrnőt, Silke Dresbacht meggyilkolják az esseni Rendőrakadémián, ahova mind a ketten jártak, természetesen jó pár év különbséggel. Silke nem csinált titkot abból, hogy ő szeretne lenni az első nő az esseni SWAT csapatban. Vajon a konzervatív „erők” meg akarták ebben akadályozni? Az akadémia parancsnoka Thea Kiesling tagadja, hogy erről lenne szó, ragaszkodik ahhoz, hogy ebben az intézményben ilyen nem fordulhat elő. De hamarosan találnak egy újlenyomatot…
48. 9. Privát játszmák
(Spielchen spielen)
409
Egy esseni bankrablás során lelőnek egy fiatal hivatalnokot, Mick lányát, Isat pedig túszul ejtik. Mick és Andreas a helyszínre sietnek, ahol a speciális egység már elfoglalta a helyét. Egy merész akcióban – ami később nagy bajba sodorja őt – Mick kimenti lányát a menekülő autóból, mielőtt a bankrabló, akit még nem azonosítottak, elmenekülhetett volna. Ahogy a nyomozás halad előre kiderül, hogy a bankrabló tudta ki volt Isa és valószínű, hogy a rablás megrendezett volt, hogy elrabolják a lányt és Micket később megöljék….
49. 10. Aranybánya
(Grubengold)
410
Egy bányászt, Horst Lubczecket 100 méterrel a föld alatt egy aknában brutálisan meggyilkolnak. Felesége és lánya gyászolják. Egyértelmű, hogy a gyanúsítottakat azon bányászok között kell keresni, akik abban az időben dolgoztak, amikor az áldozat. Amikor Meisner begyűjti a gyanúsítottaktól az önként adott DNS mintákat úgy tűnik, hogy hamar megoldják az ügyet. De Mick és Andreas felfedet valamit, ami megdöbbenti őket és hatalmas izgalmat kelt a bánya vezetőségében... aranyrögöt találnak az áldozat zsebében.
50. 11. Uschi, ne csinálj marhaságot!
(Uschi mach keinen Quatsch)
411
Uschi egy ismeretlen lakásban ébred, fogalma sincs, hogy hol van és hogyan került oda – és felfedez egy holttestet maga mellett. A főbérlője, Wilhelm Inck, egy vértócsában fekszik szétvert fejjel. Mi történhetett? Mick és Andreas nem tehetnek mást, le kell tartóztatniuk régi barátjukat. Természetesen Mick és mindenki más is meg van győződve arról, hogy Uschi ártatlan, de meggyőző a bizonyíték ellen. Uschi megesküszik, hogy csak azért ment áz az öreg Inckhez, hogy megbeszéljék a lakbér összegét…
51. 12. Rómeó és Júlia
(Romeo und Julia)
412
Mick egy fiatal lányt talál a rendőrség előtt. A lány zavartan kuporgott a kapitányság előtt. Kiderül, hogy Annikának hívják, és könnyes szemmel néz Mickre, majd elhaló hangon közli, hogy megölte az édesanyját. Nem sokkal később Mick és Andreas elmegy Annika lakására, de ott nem találnak holttestet. Bár észreveszik, hogy a konyha a többi helységhez képest túl tiszta. Annika ragaszkodik ahhoz, hogy veszekedett az anyjával és egymást lökdösték majd – nem emlékszik hogyan – az anyja elesett és beütötte a fejét a konyhapult sarkába….
52. 13. Veszélyes játék
(Gefährliches Spiel)
413
Carsten Wiechert a lakása padlóján holtan fekszik; valaki olyan erővel vágta neki az üvegajtónak, hogy eltörte a nyakát. Amikor Mick és Andreas kérdezősködni kezdenek, megtudják, hogy Wiechert rendszeresen éjszaka közepén járt haza, bár az étterem ahol dolgozott sokkal korábban zár. A nyomozók végül megoldják ezt a kis rejtélyt: a tisztességesnek látszó étterem illegális szerencsejáték barlanggá alakul át zárás után és az áldozat ott dolgozott, mint kruppié a rulett asztalnál.

Ötödik évad (2014)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
53. 1. Pandóra szelencéje
(Die Büchse der Pandora)
Thomas Nennstiel Christoph Darnstädt Német 2014. április 24. 501
Miután az összes barátja és kollégája elhagyta Micket, úgy tűnik, hogy tényleg ő az utolsó zsaru. Andreas új karierrbe vágott, az állami rendőrségen folytatja a munkát. Tanja elhagyta az országot, Ferchert a politikai pályát szemelte ki, Meisner egy magán laboratóriumot indított. Mick az egyetlen, aki még a gyilkossági csoportnál dolgozik. De ez sem tart sokáig. Amikor egy bevetés rosszul sül el, azonnal lefokozzák. Most, mint járőr kell dolgozni és közlekedési bírságokkal, parkolási büntetésekkel kell foglalkoznia új partnerével Udoval.
54. 2. Csak játszadoznak
(Die wollen nur spielen)
Thomas Nennstiel Christoph Darnstädt 502
Amikor valaki megpróbálja megölni, Andreasnak elege lesz az állami rendőrségből. De Mick meggyőzi, hogy az egyetlen módja, hogy megvédje magát és családját, ha megoldja Koller rejtélyes halálát. Mick nyomozása során – ami nagyon nem hivatalos – rábukkan egy zsaroló levélre, amelyben 1 millió Eurót követelnek és egy nagy eseményre hivatkoznak, amely korábban történt. Mi történhetett? És ki küldte a zsaroló levelet?
55. 3. Az évszázad ügye
(Das Ding des Jahrhunderts)
Thomas Nennstiel Christoph Darnstädt 503
Amikor Mick meglátogatja lányát, Isat nagyon ideges. Egy meggyilkolt rendőr zsebében talált üzenet miatt kell vele beszélnie. Az üzeneten Isa születési dátuma szerepelt. Isa nem akar segíteni Micknek. Amikor Mick távozik egyértelmű lesz, hogy Isa miért nem akart segíteni; egy idősebb, jól öltözött férfi bújt el a lakásban. Vajon Isanak tényleg köze van Mick mostani ügyéhez, amelyben több korábbi kollégája is érintett, vagy Isa veszélyben van?
56. 4. Hét betű
(Sieben Buchstaben)
Michael Kreindl Christoph Darnstädt 504
Mick tántoríthatatlan elszántságának köszönhetően végre sikerül hozzájutnia a zárolt aktákhoz, amely segíthet a 2002 újév napján történt események nyomozásában. Egy listát talál, melyen olyan személyek neve szerepel, akik nagyon kaszáltak, amikor a német márkát leváltotta az euro. Az egyik nevet kitörölték a listából. Mick meg van győződve, hogy az a név a kulcs, és arról is, hogy a gyilkos és a zsaroló egy rendőr lehet. vagy a biztonsági cég egyik alkalmazottja, akik az új pénzjegyek átállást biztosították.
57. 5. Mit tettem?
(Was hab ich getan)
Michael Kreindl Sven Böttcher 505
Mick Brisgaunak minden oka meg van, hogy úgy érezze, elveszíti a józan eszét és hogy a körülötte lévők sem normálisak. A bizonyítékok, amiket talált arra mutatnak, hogy ő, Mick súlyos bűntényt követett el, de ő semmire sem emlékszik. Minden arra utal, hogy 2001. december 31.-én éjjelén, amikor a német márka euróra váltott, Mick nem kómában feküdt a kórházban, ahogy mindenki gondolta, hanem elhagyta a kórházat és egy rejtélyes incidensben vett részt…
58. 6. Úton a Paradicsomba
(Ins Paradies)
Sophie Allet-Coche Christoph Darnstädt 506
Amikor Höthkert, a német központi bank hivatalnokát lelövik a repülőtéren, Micknek, akit most már gyilkossággal is gyanúsítanak, nincs más választása, csak hogy elmeneküljön. Már csak egyetlen ember van, aki segíteni tud neki, hogy megértse mi történt aznap éjjel és milyen szerepet játszott a 2001. december 31.-i eseményekben, ő pedig nem más, mint az édesapja, Erwin. Bár az ország összes rendőre őt keresi, sikerül elmenekülnie és felkutatnia Erwint Monacóban.
59. 7. A családban marad
(Es bleibt in der Familie)
Sophie Allet-Coche Robert Dannenberg 507
Ferchertnek és Meisnernek jut az a kellemetlen feladat, hogy elmagyarázzák Micknek végre, hogy valójában mi is történt azon a szilveszter éjszakán és hogyan keveredett bele a milliós rablásba. Eközben Andreas veszélybe kerül, mert kiderül, hogy a társa, Anja is benne volt a rablásban. Andreast elkapták és megkötözve fogva tartják, nem kétséges, hogy le akarják lőni. Vajon Anja meddig megy el, hogy megmentse magát?
60. 8. A jövő
(Die Zukunft)
Sophie Allet-Coche Robert Dannenberg 508
Amikor Mick kikérdezi Koller feleségét, Verat, kideríti, hogy igazából ki volt a zsarolás és a gyilkosságok mögött – Klaus Koller maga! Mick teljesen megdöbben és rájön, hogy ezután Koller mindent meg fog tenni, hogy megölje őt. Koller közben elrabolta Mick terhes barátnőjét, Astridot és azzal fenyegetőzik, hogy megöli, hacsak Mick nem adja át neki a pénzt. Az idő gyorsan fogy és úgy tűnik, hogy Koller komolyan elszánt a tettére, ezért Mick belemegy a követelésébe…

Források[szerkesztés]