Autoresponder

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az autoresponder egy automata üzenet vagy hírlevél küldő rendszer. Leginkább az e-mail marketing területén használják, hírlevél küldő szoftverek segítségével alkalmazhatók. Lényege, hogy előre beidőzített időpontban, vagy valamilyen eseményhez kapcsolódóan is lehet vele hírleveleket, e-maileket küldeni.

Kisebb e-mail címlisták esetében még könnyen lehet hírleveleket küldeni, hírlevél sorozatokat készíteni; egy tömeges hírlevél lista esetén azonban ez már nem olyan egyszerű, főleg sorozatos, több részből álló e-mail marketing kampányok küldése során.

Az autoresponderek hatékonysága abban rejlik, hogy úgy működik, mint egy robotpilóta. Előre beállított időközönként lehet vele válasz üzeneteket, hírlevél sorozatokat küldeni. Az e-mail marketing során leggyakrabban azért használják, mert azonnali válaszüzeneteket lehet vele küldeni a leendő ügyfeleknek, a weboldalon keresztül érkező feliratkozóknak, valamint sorozatos e-mail kampányokat lehet vele küldeni a feliratkozónak.

Nem csak egyszeri alkalommal lehet automata válaszüzenetet küldeni az autoresponderek segítségével, hanem akár napokra, hetekre, hónapokra, vagy akár évekre előre is be lehet időzíteni, hogy az adott hírlevél sorozat egyes részeit mikor küldje ki az hírlevél küldő szoftver.