Ardakán megye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ardakán megye
Ország Irán
SzékhelyeArdakán
TartományJazd tartomány
Kerületek
  • Haránag kerület
  • Központi kerület
  • Agdá kerület
IdőzónaUTC+03:30
Elhelyezkedése
Ardakán megye (Irán)
Ardakán megye
Ardakán megye
Pozíció Irán térképén
é. sz. 32° 20′, k. h. 54° 00′Koordináták: é. sz. 32° 20′, k. h. 54° 00′
A Wikimédia Commons tartalmaz Ardakán megye témájú médiaállományokat.
Jazd tartomány megyéinek elhelyezkedése

Ardakán megye (perzsa nyelven: شهرستان اردکان) Irán Jazd tartományának megyéje az ország középső részén. Jazd tartomány legnagyobb területű megyéje, amely a a tartomány északi részén terül el. Délen Askezar megye, Mejbod megye, Jazd megye, Báfg megye és Behábád megye, délnyugaton Taft megye határolja, míg északról Iszfahán tartománnyal határos, keletről pedig Dél-Horászán tartomány Tabasz megyéje határolja. Székhelye a 75 000 fős Ardakán városa. Összesen három város tartozik a megyéhez: Ardakán, a megye székhelye, Ahmadabád, illetve Agdá. A megye lakossága 97 960 fő.[1] A megye három kerületet foglal magába, amely a Központi kerület, Haránag kerület és Agdá kerület.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Census of the Islamic Republic of Iran, 1385 (2006) (angol nyelven) (Excel). Iráni Iszlám Köztársaság. [2011. november 11-i dátummal az eredetiből archiválva].

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Ardakan County című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.