Tabasz megye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tabasz megye
Ország Irán
SzékhelyeTabasz
TartományDél-Horászán tartomány
Kerületek
  • Central District
  • Dastgerdan District
  • Deyhuk District
IdőzónaUTC+03:30
Elhelyezkedése
Tabasz megye (Irán)
Tabasz megye
Tabasz megye
Pozíció Irán térképén
é. sz. 33° 35′, k. h. 56° 40′Koordináták: é. sz. 33° 35′, k. h. 56° 40′
A Wikimédia Commons tartalmaz Tabasz megye témájú médiaállományokat.
Dél-Horászán tartomány megyéinek elhelyezkedése

Tabasz megye (perzsa nyelven: شهرستان طبس) Irán Dél-Horászán tartományának nyugati elhelyezkedésű megyéje az ország keleti részén. Dél-Horászán tartomány legnagyobb területű megyéje. Keleten Bosruje megye, Szaráján megye és Huszf megye, délnyugaton pedig a Jazd tartományban lévő Ardakán megye határolja, míg nyugatról és északnyugatról Iszfahán tartományban lévő Hur és Bijábának megyével határos. Székhelye a 35 000 fős Tabasz városa. Összesen három város tartozik a megyéhez: Tabasz, a megye székhelye, Dejhuk, illetve Eskábád. A megye lakossága 63 047 fő.[1] A megye három kerületet foglal magába, amely a Központi kerület, Dasztgerdán kerület és Dejhuk kerület.

Népesség[szerkesztés]

2016
72 617

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Census of the Islamic Republic of Iran, 1385 (2006) (angol nyelven) (Excel). Iráni Iszlám Köztársaság. [2011. november 11-i dátummal az eredetiből archiválva].

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Tabas County című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.