Andorra Telecom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Andorra Telecom
Típusállami vállalat
SzékhelySanta Coloma d'Andorra
Iparág
  • távközlés
  • mobiltávközlés
TulajdonosExecutive Council of Andorra
Formarészvénytársaság
Termékekvezetékes telefon
Alkalmazottak száma246 (2015. március)
Az Andorra Telecom weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Andorra Telecom témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Andorra Telecom az Andorrai Hercegség egyetlen vezetékes telefon-, mobiltelefon-, előfizetéses televízió- és internetszolgáltatója, monopóliumot alkot a hercegségben a távközlés területén. Állami vállalat, az andorrai kormány tulajdona.[1]

2018 októberében 38 464 vezetékes és 81 697 mobiltelefon-vonalat, valamint 34 624 internetkapcsolatot kezelt, valamennyit optikai kábelen keresztül.[2][3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. El Servei de Telecomunicacions d?Andorra (STA) utiliza Vitria M3O Exception Manager para resolver incidencias en sus procesos de negocio - BPM-Spain.com - Telecomunicaciones, Noticias. www.bpm-spain.com . [2012. január 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. december 5.)
  2. Andorra Telecom - Les xifres. www.andorratelecom.com . (Hozzáférés: 2019. február 4.)
  3. Andorra, un 'smart country' puntero en telecomunicaciones. La Vanguardia , 2017. február 9. (Hozzáférés: 2019. február 3.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Andorra Telecom című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.