A titkos templom legendái (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A titkos templom legendái
2016-os amerikai–kanadai televíziós film
RendezőJoe Menendez
ProducerAmy Sydorick
Vezető producer
  • Scott McAboy
  • Jessica Rhoades
  • Michael Sammaciccia
Műfajakció
Forgatókönyvíró
  • Zach Hyatt
  • Alex J. Reid
  • Jonny Umansky
Főszerepben
ZenePaul E. Francis
OperatőrTom Harting
VágóDamon Fecht
Gyártás
GyártóPacific Bay Entertainment
Ország
Nyelvangol
Játékidő63 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNickelodeon
Bemutató
Eredeti adóNickelodeon
Eredeti magyar adóNickelodeon
Kronológia
Kapcsolódó műsorTitkos templom legendái
További információk
SablonWikidataSegítség

A titkos templom legendái (eredeti cím: Legends of the Hidden Temple[1]) 2016-os amerikaikanadai akciófilm, amelyet Joe Menendez rendezett, az azonos című televíziós vetélkedő alapján.[2] A forgatókönyvet Zach Hyatt, Alex J. Reid és Jonny Umansky írták. A főbb szerepekben Isabela Moner, Colin Critchley, Jet Jurgensmeyer és Kirk Fogg látható.

Amerikában 2016. november 16-án mutatta be a Nickelodeon.[3] Magyarországon 2017. június 11-én mutatta be a Nickelodeon.[4]

A film három testvérről szól, akik a titkos templomban ragadnak és Olmec király segítségével kell kijutniuk.

Cselekmény[szerkesztés]

A három testvér, Sadie, Noah és Dudley szüleikkel Mexikóban nyaralnak. A testvérek meg akarják látogatni a Titkos templom vidámparkot, ahol Kirk Fogg idegenvezetőként dolgozik. Noah, mivel olvasta a Rejtett Templom legendáit, amelyek szerinte valódiak és szeretné közelebbről látni, de Fogg elárulja, hogy a templomot bezárták évekkel ezelőtti egy incidens miatt. Fogg lenyűgözte Noahnak a Templommal kapcsolatos ismeretei és ad neki egy térképet. Noah és Dudley besurrannak a területre, ahol a titkos templom található. Sadie megpróbálja megállítani őket, de véletlenül rálép a csapóajtóra, és egyből a templomba kerülnek.

A gyerekeket találkoznak Olmeckel, aki az egykori király volt. Elmondja a történetet. A fiát, Zuma herceget akarta utódjának, de megjelent gonosz fia Thak és még akarta ölni Zumát. Így Olmecnek nem volt más választása, az egész királyságot köve dermesztette. De Noahék rendbe tudják hozni a királyságot. Olmec elmondja, hogy két medált kell keresni az Ősi Harcosok Szobájában és a Kincses Szobában, de figyelmezteti a templom körül leselkedő veszélyekre. Miután megtalálják mindkét medált, össze kell őket rakni, hogy kinyissák a templomot, majd három percen belül el kell tűniük, különben ők is itt ragadnak.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[5]
Sadie Isabela Moner Pekár Adrienn
Noah Colin Critchley Straub Martin
Dudley Jet Jurgensmeyer Takács Botond
Kirk Fogg Kirk Fogg Kőszegi Ákos
Thak Daniel Cudmore Szentirmai Zsolt
Olmec király Michael Benyaer
Dee Bradley Baker (hang)
Vass Gábor
Zuma Ioan Sebastian Tirlui Szabó Andor
Anya Catia Ojeda Kiss Virág Magdolna
Apa David Michie Rajkai Zoltán
Sargento Primero Jon Molerio Vári Attila
Csapatvezető Oscar Torre Németh Attila István
Chet Greg Cromer Posta Victor

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

Gyártás[szerkesztés]

Először Jet Jurgensmeyer szereplését jelentették be.[6] Kirk Fogg, a Titkos templom legendái házigazdája is szerepel a filmben.[7] És Isabela Moner is feltűnik a filmben.[7] Dee Bradley Baker szinkronszínész, aki szintén szerepelt a game showban, megismétli Olmec szerepét.[8]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Stanhope, Kate: Comic-Con: 'Legends of the Hidden Temple' Team Previews Darker, "Scary" TV Movie Revival. The Hollywood Reporter, 2016. július 23. (Hozzáférés: 2021. augusztus 20.)
  2. Steinberg, Brian: Nickelodeon to Revive ‘Legends of the Hidden Temple’ as TV Movie (EXCLUSIVE). [[Variety (magazin)|]], 2016. március 1. (Hozzáférés: 2021. augusztus 20.)
  3. Elizabeth, De: 'Legends of the Hidden Temple' Movie Trailer Debuts from Nickelodeon. Teen Vogue, 2016. október 6. (Hozzáférés: 2021. augusztus 20.)
  4. A Nickelodeon júniusi premierjei. Mentrum. (Hozzáférés: 2021. augusztus 20.)
  5. A titkos templom legendái magyar hangjai. IszDb
  6. Bryant, Jacob: TV News Roundup: Julia Louis-Dreyfus Producing HBO Miniseries, ‘Legends of the Hidden Temple’ Reboot Casts Young Star. [[Variety (magazin)|]], 2016. március 4. (Hozzáférés: 2020. augusztus 20.)
  7. a b Sage, Alyssa: ‘Legends of the Hidden Temple’ Host Kirk Fogg Returning for Nickelodeon Reboot. Variety, 2016. március 23. (Hozzáférés: 2021. augusztus 20.)
  8. McClendon, Lamarco: TV News Roundup: ‘Legends of the Hidden Temple’ Revival Brings Back Original Olmec; Brian Austin Green Joins ‘Rosewood’. [[Variety (magazin)|]], 2016. június 22. (Hozzáférés: 2021. augusztus 20.)

További információk[szerkesztés]