CSI: A helyszínelők (2. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(A helyszínelők (második évad) szócikkből átirányítva)
A helyszínelők
2. évad
Ország  USA
Eredeti adó CBS
Sugárzás2001. szeptember 27. –
2002. május 16.
Epizódok száma 23
Házimozi-megjelenés 2003. szeptember 2.
Kronológia
← Előző
Következő →
A helyszínelők (első évad)
A helyszínelők (harmadik évad)
A helyszínelők epizódjainak listája

Az itt található lista az A helyszínelők című televíziós sorozat második évadjának epizódjait tartalmazza. Az évad eredeti sugárzása a CBS-en 2001. szeptember 27. és 2002. május 16. között volt.


# Magyar cím Eredeti cím Rendező Író Eredeti premier / Magyar premier No. #
2x1 Elfojtva Burked Danny Cannon Carol Mendelsohn & Anthony E. Zuiker 2001. szeptember 27. / 24
Amikor a közismerten drogfüggő Tony Braun-t holtan találják saját lakásában, összehívják Grissom-ot és a csapat többi tagját. Az első diagnózis túladagolás, azonban a további vizsgálatok új tényekre derítenek fényt.
2x2 Káoszelmélet Chaos Theory Kenneth Fink Josh Berman & Eli Talbert 2001. október 4. / 25
Az egész helyszínelő csoport egy helyi egyetemen nyomoz egy eltűnéssel kapcsolatban. Egy fiatal nő látszólag minden nyom nélkül egyszerűen eltűnt a föld színéről. Az összes lehetséges gyanúsítottnak lehetett valamilyen indoka, hogy eltegye őt láb alól, mégsem akar összeállni a kép.
2x3 Túlterhelve Overload Richard J. Lewis Josh Berman 2001. október 11. / 26
Grissomék egy valószínűsíthető öngyilkosság ügyében kezdenek nyomozni, mely egy nagyvolumenű építkezésen történt. A seriff kérése ellenére Grissom megszállottan állítja, hogy nem öngyilkosság, hanem gyilkosság történt. Eközben Nick és Catherine egy fiatal fiú halálának körülményeit vizsgálják. A tinédzser fiú bizonyosan különleges bánásmódban részesült pszichológusnőjének rendelőjében, legalábbis a jelek erre utalnak.
2x4 Osztály, vigyázz Bully for You Thomas J. Wright Ann Donahue 2001. október 18. / 27
A törvényszéki szakértő csapatot egy helyi főiskolához rendelik ki, ahol nemcsak meggyilkolnak valakit, hanem még egy elrohadt holttestet is találnak. Egy másik diák is megsebesül - az iskolai mosdóban találnak rá - s az áldozat egy másokat terrorizáló zsarnok. Grissom egyre inkább úgy érzi, hogy egy olyan személyt kell keresnie, aki mindenáron bosszút akar állni a rajta elkövetett sérelmeken.
2x5 Scuba Doobie-Doo Scuba Doobie-Doo Jefery Levy Elizabeth Devine & Andrew Lipsitz 2001. október 25. / 28
Grissom-ékat egy elhagyott, vérnyomokkal ellepett lakásba hívják, miközben Nick és Catherine egy halott búvár ügyét vizsgálják. A csapat tagjai elkezdenek gyanakodni a bérlőre, akinek barátnője állítólag szüleit látogatja meg, azonban család szerint lányuk nincs ott.
2x6 A fiúk Alter Boys Danny Cannon Ann Donahue 2001. november 1. / 29
Grissom-ék gyilkossági ügyben nyomoznak, ahol a gyanúsítottat éppen akkor leplezték el, amikor eltemette áldozatait. Catherine és Warrick halott nő után nyomoznak, akit a hotel medencéjében találtak meg. Többféle variáció is felmerül bennük, de vajon mi is történt valójában?
2x7 Bekerítve Caged Richard J. Lewis Elizabeth Devine & Carol Mendelsohn 2001. november 8. / 30
Míg Grissom és Nick egy restaurátor halálának ügyében nyomoznak, Catherine-t és Sara-t egy halálos vonatbalesethez hívják. Grissomék nehezen tudják eldönteni vajon gyilkosság vagy öngyilkosság történt, az eset kulcsfigurája az a munkás lehet, aki autizmusban szenved.
2x8 Las Vegas rabszolgái Slaves of Las Vegas Peter Markle Jerry Stahl 2001. november 15. / 31
Egy fiatal nő halála Grissom-ot és Catherine-t egy Las Vegas-i fetisiszta klubba vezeti. Az előzetes nyomok alapján a csapat egy brutálisan elkövetett gyilkosságot gyanít, azonban hamarosan kiderül, hogy a nő a klubban dolgozott. Ezalatt a csapat másik része egy rablás alatt elkövetett gyilkosságon dolgozik.
2x9 A kaszinó And Then There Were None John Patterson Story: Josh Berman Teleplay: Carol Mendelsohn & Eli Talbert 2001. november 22. / 32
Grissomék egy kaszinóban nyomoznak, ahol ártatlan áldozatokat lőttek le. Ezalatt Catherine és Sara a sivatag egy kietlen szakaszára mennek, hogy egy gyilkosság helyszínét megvizsgálják. Mindkét helyen talált bizonyítékok egyre inkább arra utalnak, hogy a két bűneset összefüggésben áll egymással.
2x10 Ellie Ellie Charlie Correll Anthony E. Zuiker 2001. december 1. / 33
Brass kapitány lánya belekeveredik egy gyilkossági ügybe, s ezért apja nem vehet részt a nyomozásban. Grissomot Warrick helyettesíti, a csapat pedig elindul az állítólagos turistatámadás nyomában. A gyanúsított a kapitány lánya. Eközben a bizonyítékok egyre inkább hamis pénz nyomára terelődik.
2x11 Kíntorna Organ Grinder Allison Liddi Elizabeth Devine & Ann Donahue 2001. december 13. / 34
A törvényszéki szakértők csapatát egy híres ingatlanügynök halálához hívnak ki, akit egy hotel liftjében találtak meg. A csapat rájön, hogy a férfit átöltöztették és valószínűleg halálos méreggel mérgezték meg. Azonban még őket is sokkolja, hogy a férfi szerveit eltávolították, mely az eset megoldását még inkább bonyolítja.
2x12 Nővérek You've Got Male Charlie Correll Marc Dube & Corey Miller 2001. december 20. / 35
Amikor egy gyilkosság két áldozatát megtalálják egy építési területen, Grissom-ot és Sarah-t hívják a helyszínre. Kiderül, hogy az áldozatok testvérek voltak, és az egyikük egy börtönviselt férfival járt, aki jelen volt a gyilkosság helyszínén...
2x13 Személyazonosság Identity Crisis Kenneth Fink Ann Donahue & Anthony E. Zuiker 2002. január 17. / 36
Grissom és csapata egy gondosan megszervezett bűn helyszínét vizsgálják, s az áldozat Paul Millander-nek, a sorozatgyilkosnak legutóbbi kiszemeltje. Miután rájönnek, hogy minden egyes áldozat ugyanabban a hónapban született, kikövetkeztetik, hogy Grissom is ekkor született, így valószínűleg Ő lesz a következő.
2x14 Az ujj The Finger Richard J. Lewis Danny Cannon & Carol Mendelsohn 2002. január 31. 37
Catherine-t felkéri egy emberrabló, hogy biztosítson társaságot egy férfinek, akinek 1 millió dollár váltságdíjat kell kifizetni, különben megölik a szeretőjét.
2x15 A bizonyíték terhe Burden of Proof Kenneth Fink Ann Donahue 2002. január 7. 38
Grissom egy las vegasi fotós gyilkosságát vizsgálja. A nyomozás során kiderül, hogy a fotóst lelőtték, s ez okozta a halálát, annak ellenére, hogy nincsenek golyó behatolási nyomok a holttesten. Grissom vezető szerepe is egy-két emberben megkérdőjeleződik.
2x16 Primum Non Nocere Primum Non Nocere Danny Cannon Andrew Lipsitz 2002. február 28. 39
Amikor Terry Rivers lehengerli az ellenfél kapusát, hatalmas verekedés bontakozik ki. Miután a játékosok nagy nehezen felkászálódnak a földről, Terry-t holtan találják a földön, mély vágott sebbel. Grissom, Catherine és Sara elkezdik a nyomozást...
2x17 A bűnös szerzetes Felonious Monk Kenneth Fink Jerry Stahl 2002. március 7. 40
Grissom négy szerzetes halálának ügyében nyomoz akiket egy buddhista templomban lőttek le, ima közben. Catherine újra elővesz egy régi ügyet, melyben legjobb barátját gyilkolták meg. S teszi mindezt azért, mivel a gyilkossággal gyanúsított férfi röviddel halála előtt új vallomást tesz és ártatlanságát vallja be...
2x18 Az üldözés Chasing the Bus Richard J. Lewis Eli Talbert 2002. március 28. 41
Egy 23 utast szállító busz, mely Los Angeles-ből Las Vegas-ba tartott 40 km-rel a célállomás előtt balesetet szenved és 9 ember meghal. Mielőtt a sofőr meghalt, még beszólt a központba, hogy a kormány működésképtelen volt és lehetetlenség kontrollálni a buszt. Miután a busz végül megállt, feltűnt mellette egy sportautó, amely mindvégig követte.
2x19 Becserkészve Stalker Peter Markle Danny Cannon & Anthony E. Zuiker 2002. április 4. 42
Jane Galloway állandó félelemben él. Ajtaján három zár, a riasztó rendszer mindig aktiválva van, hiszen valaki rettegésben tartja. Azonban Jane elővigyázatossága ellenére a zaklatónak sikerül bejutni és megöli a nőt. Amikor a helyszínelők megérkeznek, borzasztó látvány fogadja őket. Vajon ki ölte meg a nőt és hogyan sikerült a gyilkosnak bejutni a házba?
2x20 Macskabölcső Cats in the Cradle Richard J. Lewis Kris Dobkin 2002. április 25. 43
Grissom és Catherine egy 80 éves megkéselt asszony halálának körülményeit próbálják kideríteni, aki egy olyan lerobbant házban lakott, mely telis-tele van macskákkal. Eközben Nick és Sara egy autó maradékát fésülik át, bombarobbantás után, s valószínű a robbantás nem a terv szerint alakult.
2x21 Lúgos hatás Anatomy of a Lye Kenneth Fink Josh Berman & Andrew Lipsitz 2002. május 2. 44
Grissom és Sara egy parkban talált holttest ügyében nyomoz, melyet lúgba mártottak. Nick pedig azt próbálja kideríteni, hogyan fulladhatott meg egy turista a sivatagban.
2x22 Hatáskör Cross Jurisdictions Danny Cannon Ann Donahue & Carol Mendelsohn & Anthony E. Zuiker 2002. május 9. 45
Grissom és csapata egy rejtélyes ügyben nyomoz. A város rendőrfőnökét brutálisan meggyilkolják a házában, egy vad parti után felesége és 7 éves lányuk pedig eltűnik. Miami egyik kietlen bekötő útján egy magányos kislányt látnak bolyongani, ezért Catherine és Warrick Miamiba repül, hogy a végére járjon az ügynek a helyi erők segítségével.
2x23 Az éhező művész The Hunger Artist Richard J. Lewis Jerry Stahl 2002. május 16. 46
A helyszínelők egy azonosíthatatlan női testre bukkannak. A szörnyen eldeformálódott arc tele van sebhelyekkel, vágásokkal. Egy hatalmas kör alakú lyukat is találnak az arcon, mégpedig arcának bal felületén.. Úgy tűnik valaki nemcsak, hogy halottnak akarta tudni, hanem teljesen el akarta rondítani.

Források[szerkesztés]