CSI: A helyszínelők (1. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(A helyszínelők (első évad) szócikkből átirányítva)
A helyszínelők
1. évad
Ország USA
Eredeti adóCBS
Sugárzás2000. október 6. –
2001. május 17.
Epizódok száma23
Házimozi-megjelenés2003. március 23.
Kronológia
← Előző
Következő →
A helyszínelők (második évad)
A helyszínelők epizódjainak listája

Az itt található lista az A helyszínelők című televíziós sorozat első évadjának epizódjait tartalmazza. Az évad eredeti sugárzása a CBS-en 2000. október 6. és 2001. május 17. között volt.


# Magyar cím Eredeti cím Rendező Író Eredeti premier No. #
1x1 A 100.ügy Pilot Danny Cannon Anthony E. Zuiker 2000. október 6. 1
Gil Grissom a Las Vegas-i elit helyszínelő csapat vezetője. Holly épp hogy kikerült az akadémiáról, s rögtön csatlakozik a csapathoz. Jim Brass az egység vezetője és megpróbálja elijeszteni Gribbs-et a helyszínelők brigádjától. Catherine Willows – anya, egy kislánya van szintén a csapat oszlopos tagja. Warrick Brown és Nick Stokes azon versenyeznek, hogy ki oldja meg a 100. ügyet.
1x2 Átváltozás Cool Change Michael W. Watkins Anthony E. Zuiker 2000. október 13. 2
Brasst visszaküldik a gyilkosságiakhoz, miközben Grissomot kinevezik a helyszínelők egységének vezetőjévé. Ő Sara Sidlet hozza el San Franciscóból, hogy a lövöldözés után nyomozzon. Ez azonban nagyon is irritálja Catherine-t, aki egyedül akarja megoldani az ügyet. Grissom és Nick kapnak egy öngyilkos férfi ügyét kapják, aki miután megnyerte a kaszinó jackpotját, öngyilkosságot követett el.
1x3 Elevenen eltemetve Crate 'n' Burial Danny Cannon Ann Donahue 2000. október 20. 3
Grissom és Nick nyomozást folytatnak egy eltűnt lány után, aki valószínűsíthetően elevenen lett eltemetve. Eközben Warrick és Catherine egy cserbenhagyásos gázolás ügyében nyomoz.
1x4 Johnson úr naplója Pledging Mr. Johnson Richard J. Lewis Josh Berman & Anthony E. Zuiker 2000. október 27. 4
Grissom és Catherine nyomozni kezd, amikor egy emberi lábat találnak, külön a testtől egy folyó mélyén. A gyanúsítottak: a férj és a szerető. Ezalatt Sara és Nick egy olyan esemény ügyében nyomoznak, mely szörnyen rosszul alakult.
1x5 Barátok és szeretők Friends & Lovers Lou Antonio Andrew Lipsitz 2000. november 3. 5
Grissom és Warrick egy meztelen férfi holttest ügyében nyomoz, melyet a sivatagban találnak, anélkül, hogy halálának egyetlen nyilvánvaló oka is lenne. Catherine és Nick nyomozásba kezd egy iskolai dékán meggyilkolása kapcsán. Saranak pedig arra a kérdésre kell választ kapnia, hogy miért rejtettek el egy női holttestet a kukában.
1x6 Az ismeretlen Who Are You? Danny Cannon Carol Mendelsohn & Josh Berman 2000. november 10. 6
Catherine megsérti a helyi protokollt, mivel elvállalja volt férje esetét, akit megerőszakolással vádolnak. Warrick és Sara nagy erőkkel kutatnak egy eltűnt lövedék után, mely vagy felmenti vagy gyilkosság miatt elítél egy zsarut. Grissom és Nick egy női csontváz ügyében nyomoznak, melyet cementbe ágyazva, egy ház alatt temettek el.
1x7 Vércseppek Blood Drops Kenneth Fink Story: Tish McCarthy Teleplay: Ann Donahue 2000. november 17. 7
Amikor egy tinédzser és húga az egyetlen túlélői egy véres gyilkosságnak, Grissom és csapatának összes tagja elkezd nyomozni az ügyön. Ami eleinte egy szertartásszerű gyilkosságnak tűnt, később kiderül, hogy mi is a tényleges motivációja a véres mészárlásnak.
1x8 Név nélkül Anonymous Danny Cannon Eli Talbert & Anthony E. Zuiker 2000. november 24. 8
Royce Harmont három hónappal ezelőtt találták meg holtan, s az eset akkor még öngyilkosságnak tűnt. Azonban egy következő hasonló ügy megerősíti a gyanút a gyilkosságról. Bárki is a gyilkos, teljes tudatában van a törvényszéki joggyakorlatnak, s céltudatosan hagy bizonyítékot, mely teljesen zavarba ejti Grissomot és csapatát.
1x9 Barátságtalan égiek Unfriendly Skies Michael Shapiro Story: Andrew Lipsitz Teleplay: Andrew Lipsitz & Carol Mendelsohn & Anthony E. Zuiker 2000. december 8. 9
Grissom és csapata egy haláleset ügyében nyomoz, mely egy Las Vegas-i járat első osztályán történt. A nyomozók arra kényszerülnek, hogy ne csak a fizikális tényeket vizsgálják, hanem hallgassák ki az összes utast, aki az első osztályon utazott.
1x10 Szex, hazugságok és lárva Sex, Lies and Larvae Thomas J. Wright Josh Berman & Ann Donahue 2000. december 22. 10
Grissom és Sara egy a sivatagban talált test után nyomoz, míg Warrick és Catherine néhány elrabolt, értékes festmény után erednek. Nick pedig arra próbál rájönni, hogy miért egy buszpályaudvaron található meg az eltűnt nő autója.
1x11 Gyilkosságok I-15 Murders Oz Scott Carol Mendelsohn 2001. január 12. 11
A szupermarketből megszöktetnek egy nőt. Az üzletben Grissom bizonyítékot talál arra, hogy öt nőt megöltek. Warrick a kelletlen Sara-val van szolgálatban, mely során egy rablógyilkosságot kell felderíteniük.
1x12 932 Fahrenheit Fahrenheit 932 Danny Cannon Jacqueline Zambrano 2001. február 1. 12
A gyújtogatásért és feleségének, kisfiának meggyilkolással vádolt férfi Grissom segítségét kéri, hogy segítsen bebizonyítania ártatlanságát. Ezalatt Cathrine és Nick tiltott sportfogadások után nyomoznak. Ráadásul egy tinédzsert is meggyilkolnak a közelben.
1x13 A robbanás Boom Kenneth Fink Josh Berman & Ann Donahue & Carol Mendelsohn 2001. február 8. 13
Bomba robban egy irodaépületben, egy ember meghal, sok a sebesült. A gyanúsított egy biztonsági őr, aki percekkel a robbanás előtt hagyta el az épületet, s ráadásul megfelelő tudással is rendelkezik, ahhoz, hogy bombát gyártson. Nick a prostituált barátjának segít ismét, akit azonban másnap reggel holtan találnak. A gyanúsított persze Nick lesz, s a dolgokat csak még jobban bonyolítja, hogy az ügyet Eckley kapja meg.
1x14 Amíg a halál el nem választ To Halve and to Hold Lou Antonio Andrew Lipsitz & Ann Donahue 2001. február 15. 14
Amikor egy emberi csontot találnak a sivatagban, Grissom és Catherine elkezdik a mérföldekre nyúló területen a csontváz maradék részének felkutatását. Eközben Warrick és Sarah egy férfi sztriptíztáncos halála után nyomoz, aki egy esküvőn vett volna részt a következő napon, azonban a táncos egy nappal korábban már ünnepelni kezdett, mely kissé súlyosra sikeredett.
1x15 Gyilkosság a medencében Table Stakes Danny Cannon Story: Elizabeth Devine Teleplay: Anthony E. Zuiker & Carol Mendelsohn 2001. február 22. 15
Egy fiatal nőt holtan találnak a medencében. A háztulajdonos elutazott, s egy fiatal házaspár vigyáz a házra, s ők semmi furcsát nem észleltek.
1x16 Elpusztíthatatlan Too Tough to Die Richard J. Lewis Elizabeth Devine 2001. március 1. 16
Egy nőt holtan találnak egy parkolóban. Megerőszakolták, megverték, majd a végén még le is lőtték. Sara elkezdi a bizonyítékok begyűjtését, mialatt Nick és Grissom feltérképezik a helyszínt.
1x17 Elevenen megégetve Face Lift Lou Antonio Josh Berman 2001. március 8. 17
Egy holttestet találnak egy cserépáru üzletben, amely tulajdonképpen egy rablásnak indult, amit azonban megzavartak. Ujjlenyomatokat találnak a helyszínen, melyek megegyeznek egy húsz évvel ezelőtt történt emberrablási ügy során találtakkal. Sara és Warrick egy új ügyet kapnak, egy nő halálra égett az otthonában, azonban testén kívül az egyetlen tárgy mely porrá égett, egy szék, a ház többi részének semmi baja nem esett.
1x18 Gyilkosság az utcán $35K O.B.O. Roy H. Wagner Eli Talbert 2001. március 29. 18
Egy házaspárt – akik éppen házassági évfordulójukat ünnepelték egy étteremben – meggyilkolnak az utcán, s autójukat is ellopják. Ráadásul az eső is elkezd esni, mire a helyszínelők kiérnek. Kezd egyre misztikusabb lenni az egész ügy, amikor megtalálják az autót.
1x19 Gyermekrablás Gentle, Gentle Danny Cannon Ann Donahue 2001. április 12. 19
Az egész csapat egy csecsemőrablás ügyében folytat nyomozást. A gyanú egyre inkább a gyermek szüleire terelődik.
1x20 A csend hangjai Sounds of Silence Peter Markle Josh Berman & Andrew Lipsitz 2001. április 19. 20
Két nő elüt egy süket férfit, azonban nem ők azok, akik megölik; a férfi már halott volt. Grissomnak kell kiderítenie, hogy vajon kinek volt indítéka a gyilkosságra. Catherine és Nick is nyomoz, egy kávézóban 5 embert találnak holtan egy gengsztertámadás után.
1x21 A törvény nevében Justice Is Served Thomas J. Wright Jerry Stahl 2001. április 26. 21
Grissom, Nick és Warrick nagyon furcsa ügyben kezdenek el nyomozni. Egy joggingoló férfit holtan találnak a parkban, s valószínűleg valamilyen vadállat támadta meg. Az ügy bonyolódni látszik, amikor felfedezik, hogy a gyilkosság után a férfi máját eltávolították testéből.
1x22 Az értékelés Evaluation Day Kenneth Fink Anthony E. Zuiker 2001. május 10. 22
Egy nap Grissom-nak értékelnie kell csapatát. Egy kocsi csomagtartójában egy emberi fejet találnak. Mialatt Gil és Catherine a talált fej ügyében dolgoznak, Sara és Nick egy olyan holttest ügyében nyomoz, melyet a sivatagban találtak, de fej nélkül. Warrick egy gyilkossági ügy aktái között rábukkan egy ismerősre, James-re, aki az egyetlen szemtanú volt a gyilkosság során.
1x23 A fojtogató Strip Strangler Danny Cannon Ann Donahue 2001. május 17. 23
A csapat gyilkossági ügyön dolgozik. A gyilkosnak azonban törvényszéki ügyekkel kapcsolatos tudás is a birtokában van és nagyon csekély bizonyítékot hagyott maga után. A seriff az FBI-t is bevonja a nyomozásba, ami Grissom felháborodását is okozza. S ami a dolgokat még inkább rontja, Sara felajánlja, hogy csapdába csalja a gyilkost.

Források[szerkesztés]